Comparatie

Credite selectate pentru comparatie:

Mergi la comparatie

40% din potentialii clienti Prima Casa nu vor mai putea accesa "O familie, o casa"

"O familie, o casa", este programul care modifica Prima Casa. Noul program aduce o serie de limitari, astfel ca, „circa 30-40% dintre potentialii clienti actuali pentru Prima Casa, nu se vor mai incadra”, spune Dana Demretrian, vicepresedinte BCR
19.09.2019
Volumul creditelor ipotecare acordate de banci in ultimele luni, a inregistat o scadere a ritmului de crestere cu toate ca programul Prima Casa inca nu a fost modificat. Acesta a reprezentat pana acum majoritatea creditelor ipotecare acordate de banci.

Noul program, "O familie, o casa" se doreste a fi un produs social si aduce o serie de limitari, astfel ca o parte din potentialii clintii nu se vor mai putea incadra in cerinte. O parte dintre acestia vor migra catre produsele standard de creditare ipotecara.


Marea diferenta dintre creditele ipotecare si creditele Prima Casa este cea de avans. In cazul creditelor ipotecare acesta este intre 15% si 30% iar in cadrul programului Prima Casa avansul este de 5%.

"Deci, cei care acceseaza cu 5% sunt clientii care nu au avut timp sa stranga suficiente venituri ca sa acceseze un produs pe termen lung, decat cu anumite costuri", spune Dana Demretrian, vicepresedinte BCR


Pentru a veni in intampinarea clientilor, BCR a dezvoltat produsul Casa Mea. Acesta are dobanda fixa in primii 5 sau 10 ani, in functie de cum alege clientul, dupa care acesta poate alege daca vrea sa mearga in continuare pe dobanda fixa (dupa o refacere a documentatiei si recalculare a creditului) sau pe cea variabila.

Poti vedea aici oferta actuala de creditare BCR


BCR a lansat aplicatia "Casa Mea", dedicata creditelor imobiliare. Cu ajutorul acesteia clientii pot incarca online toate documentele necesare pentru accesarea unui credit imobiliar. Inovatia digitala de la BCR este disponibila in App Store si Google Play si a fost, deja, utilizata de peste 1.300 de clienti ai bancii, dintre care mai mult de 600 de persoane au folosit-o pana la finalul intregului proces, usurandu-le astfel achizitia unei locuinte.

"Casa Mea" reprezinta prima solutie digitala din Romania, dedicata creditelor ipotecare