Noutati si promotii

Am lansat aplicatia pentru mobile - VreauATM

Comparatie

Credite selectate pentru comparatie:

Mergi la comparatie

Ghiduri si sfaturi

Aceste ghiduri si sfaturi sunt realizate de catre specialistii nostri pentru a te ajuta sa intelegi mai bine caracteristicile creditelor. Citirea acestor materiale te va ajuta sa gasesti mai usor creditul care ti se potriveste. Iti recomandam sa te abonezi la newsletter sau la serviciile RSS pentru a fi la curent cu ghidurile ce vor aparea ca urmare a modificarilor creditelor bancare.

Noutati si promotii

Am lansat aplicatia pentru mobile - VreauATM

Afla mai multe
Toate etichetele
Nu exista rezultate...
 • Ce conditii trebuie sa indeplinesc pentru a obtine un credit

  Pentru a obtine un credit, fie ca este acordat de banca sau de IFN (Institutie Financiara Nebancara), trebuie sa indeplinesti cateva conditii esentiale, si anume:

  14.11.2017
 • Ce dobanda aleg in functie de credit: fixa sau variabila

  Cand iei decizia de a lua un credit, trebuie sa fii atent la multe aspecte. Suma necesara, perioada, salariul necesar, moneda in care te imprumuti, comisioane si dobanda. Cand spunem dobanda nu ne referim doar la valoarea dobanzii ci si la forma ei: fixa sau variabila.

  18.10.2017
 • Cum refinantam un credit in conditii mai avantajoase

  Daca vrem sa ne reducem rata lunara la un credit si costul total al acestuia sau intentionam sa ne suplimentam suma imprumutata, atunci putem apela la refinantarea vechiului imprumut, in conditii mai avantajoase.

  10.10.2017
 • Valoarea medie a creditelor de nevoi personale acordate in 2012 a fost de 3500 euro

  Platforma independenta VreauCredit.ro a realizat un studiu pentru anul 2012, avand la baza aproximativ 30.000 de cereri de credite. Cel mai accesat tip de credit in 2012 a fost cel de nevoi personale (39,56 % din total), pe locul doi situandu-se creditul pentru prima casa (13,52%).

  14.03.2013
 • Cum ne calificam pentru un credit

  Sunt trei conditii de baza pentru obtinerea unui credit de la o banca sau de la o alta institutie financiara nebancara: 1. Dovada obtinerii unor venituri si cat de stabile sunt acestea, adica vechimea in munca; 2. Inexistenta unor probleme in rambursarea altor credite, precum inscrierea in baza de date de la Biroul de Credit sau Centrala Riscurilor Bancare; 3. Detinerea de garantii solicitate ...

  26.02.2013
 • Ce poti face cand primesti scrisoare de la compania de colectare creante

  La un moment dat, pentru o perioadă de timp, orice persoană se poate afla într-o situație financiară dificilă și, de cele mai multe ori, nu știe ce anume trebuie să facă.

  12.02.2013
 • In ce valuta ne imprumutam: lei, euro sau dolari?

  Una dintre cele mai importante lectii pe care le-am invatat de la actuala criza economica este aceea ca evolutia cursului valutar nu poate fi previzionata. De aceea, daca obtinem un credit in alta moneda decat leul, ne expunem unui risc important de a nu ne mai putea rambursa rata lunara.

  12.11.2012
 • Ce credit aleg: in lei sau valuta?

  Una dintre primele intrebari pe care ne-o punem inainte de contractarea unui imprumut bancar este tipul valutei in care obtinem banii: lei, euro, dolari sau franci elvetieni. Inainte de a lua o decizie, trebuie sa ne gandim ca ratele pe care le vom plati lunar la banca se vor calcula in aceeasi valuta in care am obtinut creditul, fiind expuse riscului valutar.

  02.10.2012
 • Ce este DAE- Dobanda Anuala Efectiva - si cum se calculeaza?

  Dobanda Anuala Efectiva (DAE) este un indicator care exprima costul real al unui credit, pe care bancile si institutiile financiare nebancare (IFN-urile) sunt obligate sa-l afiseze, astfel incat consumatorii sa poata compara eficient mai multe oferte, pentru a o alege pe cea mai convenabila.

  02.10.2012
 • Avantajele contractelor de economisire-creditare tip „bauspar” ale bancilor pentru locuinte

  Contractele de economisire-creditare din oferta bancilor pentru locuinte, cunoscute si sub denumirea de bauspar, dupa originea germanica a acestora, devin tot mai populare si in Romania, intrucat reprezinta o imbinare avantajoasa a doua produse: unul de economisire pe termen lung, cu o prima de la stat, si un credit in lei cu dobanda mica, destinat cumpararii, constructiei sau renovarii unei ...

  02.10.2012
 • Tipuri de credite oferite de banci

  Tipurile de credite oferite de banci se diferentiaza, in primul rand, dupa destinatia banilor imprumutati, astfel:

  01.10.2012
 • Cum alegem perioada de rambursare a unui credit

  Perioada de timp in care se poate rambursa un credit difera destul de mult, de la un tip de credit la altul. Daca imprumuturile negarantate, pentru nevoi personale, trebuie achitate intr-un termen de cel mult 5 ani, conform reglementarilor BNR, in cazul creditelor ipotecare perioada de rambursare poate ajunge la 30 de ani sau chiar mai mult.

  01.10.2012
 • Riscul unui credit in valuta

  Un alt element important in alegerea tipului de credit este valuta in care-l obtinem. In general, un imprumut se poate obtine in lei sau in euro, insa exista si alternativa creditelor in alte valute, precum in dolari americani sau franci elvetieni.

  01.10.2012
 • Ce tip de dobanda alegem: fixa sau variabila?

  Un element important care diferentiaza creditele este tipul dobanzii, care este de doua feluri: fixa si variabila. Dobanda fixa ramane neschimbata pe tot parcursul derularii contractului de credit, astfel incat beneficiarii imprumutului vor avea siguranta de a plati aceeasi rata pe tot parcursul imprumutului, indiferent de evolutia dobanzilor pe piata bancara.

  01.10.2012
 • Tipuri de dobanzi aferente creditelor

  Pentru obtinerea unui credit trebuie platita o dobanda si o serie de comisioane, unele din acestea urmand a fi achitate inainte de obtinerea imprumutului iar altele pe parcursul derularii contractului de credit sau la finalul acestuia. In ceea ce priveste dobanda, aceasta se va plati lunar, fiind calculata la soldul (valoarea) sumei ramasa de rambursat din creditul total, dupa achitarea fiecarei ...

  01.10.2012
 • Ce tipuri de comisioane se aplica unui credit

  Daca in anii precedenti bancile erau libere sa aplice tipul si valoarea comisioanelor aferente creditelor, din 2011 acestea sunt reglementate prin Legea 288/2010 pentru aprobarea OUG 50/2010 privind contractele de credit pentru consumatori.

  01.10.2012
 • Cum utilizam corect cardul de credit

  Cardul de credit este unul dintre cele mai atractive produse bancare, dar in acelasi timp si unul dintre cele mai complicat de utilizat. Motiv pentru care, atunci cand nu se foloseste corespunzator, poate deveni deosebit de costisitor pentru detinatorul acestuia. Pe de alta parte, cei care inteleg avantajele unui card pot obtine avantaje importante: folosirea banilor bancii, pe perioade scurte, ...

  01.10.2012
 • Ponturi pentru utilizarea avantajoasa a unui card de credit

  Multa lume confunda cardul de credit cu facilitatea de descoperit de cont (overdraft) acordata de obicei pe un card de salariu. Desi ambele produse au aceeasi functie, acordarea unui credit pe card, suma putand fi retrasa de la ATM sau se poate utiliza direct la plata cumparaturilor cu cardul, ceea ce le diferentiaza este modul in care se utilizeaza creditul aflat la dispozitie.

  01.10.2012
 • Cum scapi de grija platii ratei la credit si la facturi

  Cu siguranta ca multi dintre cei care au rate de rambursat pentru un credit se confrunta luna de luna cu problema platii acesteia la timp, adica in ziua scadentei. Fie uitam pur si simplu, fie suntem prea ocupati si nu avem timp sa ne ingrijim de aceasta, fie suntem plecati din oras si nu avem cum sa efectuam plata. Sau pot aparea diverse probleme care ne impovareaza cu o grija suplimentara: plata ...

  01.10.2012
 • Cum ne platim vacanta in rate fara dobanda

  Stiati ca ne putem programa o vacanta de la A la Z, adica de la achizitia de haine, aparatura foto sau video pana la rezervarea hotelului si sejururilor, chiar daca nu dispunem de toti banii necesari in acest moment? Conditia este sa detinem un card de credit cu optiunea de a efectua plati in rate fara dobanda, in magazine sau pe internet.

  01.10.2012
1 - 25 din 44

Calculator credite

Poti calcula venitul necesar, creditul maxim sau rata lunara ca sa descoperi unde te incadrezi.

Calculeaza

Aplica online

Alatura-te celor peste 100.000 de utilizatori care au aplicat deja. E gratuit, simplu si rapid!

Aplica