Comparatie

Credite selectate pentru comparatie:

Mergi la comparatie

Prima Casa pe sfarsite, se termina fondurile pe 2017

In 2017 Guvernul a alocat pentru programul Prima Casa 2,5 miliarde de lei, insa nu toti banii au fost dati pe piata. La inceput de iunie bancile spun ca fondurile pentru program sunt pe sfarsite, multe dintre acestea ajungand sa nu mai accepte cereri pentru Prima Casa.
12.06.2017
Pentru cei care nu au apucat sa aplice pentru Prima Casa, si isi doresc asta in 2017, mai exista o sansa. Mai sunt fonduri aprobate pentru acest program,circa 500 de milioane, cu care cel mai probabil Finantele vor suplimenta.

La inceput de 2017 programul Prima Casa a atins un maxim istoric al solicitarilor, fiind inregistrate peste 600 de noi solicitari pe zi.
Numai BCR a finantat in acest an 51 000 de locuinte in programul Prima Casa. Momentan BCR este una din bancile care nu mai accepta dosare pentru Prima Casa, insa asteapta noi fonduri de grantre, si pun la dispozitia doritorilor, credite ipotecare similare, dar pentru care rebuie sa plateasti un avans mai mare.

Avansul de 5% este, la momentul de fata, principalul avantaj pe care il ofera Prima Casa.
Cei care acceseaza un credit Prima Casa sunt tineri intre 30-35 ani cu venituri in medie de 2500 lei/luna, iar cei care acceseaza un credit ipotecar sunt persoane mai mature, 40-45 ani, care au bani de un avans de peste 20% - 25%.

„Consider cu tarie ca a fost un program care a sustinut evolutia pietei, daca nu s-ar fi intamplat discutam astazi de un nivel de trai si mai scazut, dar cu siguranta nu putem ramane la infinit cu acest program Prima Casa. Probabil ca ne mai trebuie un an si jumatate sa acomodam produsele standard catre un produs pentru tineri,” Dana Demetrian, vicepresedinte BCR

Din 2009 si pana in prezent, peste 200.000 de persoane si-au cumparat o locuinta prin Prima Casa.