Comparatie

Credite selectate pentru comparatie:

Mergi la comparatie

Credite auto pentru masini noi sau second-hand

13.06.2023

Credite auto pentru masini noi sau second-hand

Creditele auto reprezintă o opțiune populară pentru cei care doresc să își achiziționeze o mașină nouă sau second-hand, dar nu dispun de suficient capital pentru a o cumpăra cu banii jos. În general, creditele auto sunt disponibile atât în lei, cât și în euro și sunt destinate atât persoanelor fizice, cât și juridice.


Avansul necesar pentru un credit auto poate varia în funcție de valoarea mașinii, dar de obicei, bancile cer un avans de minimum 5% pentru creditele de maximum 15.000 euro, respectiv 15% pentru creditele între 15.001 și 50.000 euro, din valoarea autovehiculului. Dobânda creditului auto este formată din indicele de bază IRCC/EURIBOR 6M și o marjă fixă, care poate varia în funcție de politica fiecărei bănci. În general, valoarea creditului este influențată de o serie de parametri utilizați în analiza solicitării de finanțare, cum ar fi stabilitatea veniturilor, vechimea în muncă, istoricul de creditare și modul în care au fost rambursate facilitățile de credit.


Pentru a fi eligibil pentru un credit auto, trebuie să îndeplinești anumite condiții, cum ar fi să fii cetățean român, rezident în România și să aveți cel puțin 18 ani și maximum 70 de ani la data ultimei scadențe a creditului. De asemenea, poți fi salariat, cu minimum 1 an vechime totală neîntreruptă în muncă, dintre care ultimele 3 luni la actualul loc de muncă sau 12 luni vechime neîntreruptă la actualul loc de muncă, pensionar sau liber profesionist cu o experiență de cel puțin 1 an, cu un venit minim de 1.525 lei. Unele bănci iau în considerare și alte venituri, cum ar fi pensii, drepturi de autor, venituri din profesii liberale etc.


Pentru a obține un credit auto unele bănci vor solicita și o garanție bancară, cum ar fi contractul de garanție reală mobiliară (gaj) pe autovehicul. De asemenea, polița de asigurare "Full CASCO" va fi obligatorie în cele mai multe cazuri. Asigurarea "Full CASCO" te protejează împotriva unor eventuale cheltuieli neprevăzute legate de noua mașină. De asemenea, în funcție de venituri, este posibil să fie necesar să ai unul sau doi co-debitori pentru a putea obține creditul.


Valoarea creditului auto pe care o poți obține depinde de mai mulți factori, inclusiv istoricul de creditare, stabilitatea veniturilor tale și modul în care ai rambursat alte împrumuturi. În general, este recomandat să ai un venit minim și o experiență profesională adecvată pentru a putea obține un credit auto.


Poți consulta ofertele de pe piață mai ușor cu ajutorul calculatorului de credit disponibil pe vreaucredit.ro, în pagina de homepage. Poți filtra rezultatele în funcție de suma necesară și durata creditului și astfel poți identifica cea mai buna soluție pentru tine. După ce alegi oferta care ți se potrivește, apasă pe “Aplică”, completeaza formularul și un reprezentant al băncii te va contacta în cel mai scurt timp.


În concluzie, un credit auto reprezintă o opțiune excelentă pentru cei care își doresc o mașină nouă sau second-hand și au nevoie de sprijin financiar. Cu toate acestea, este important să analizezi cu atenție toate opțiunile financiare disponibile, astfel încât să îți îndeplinești dorința de a avea o mașină personală, fără a te îngreuna financiar.