Credit de nevoi personale pe o perioada mai mare de 5 ani?

Intrebare adresata de Ionela B.
Raspuns scris de Dl. Popescu pe 30.03.2018

"Este posibil sa fac un credit de nevoi personale pe mai mult de 5 ani?"

Creditul de nevoie personale, se poate contracta pe o perioada de 5 ani, conform normelor BNR. Chiar si in cazul in care vorbim de un credit de nevoi personale cu ipoteca, perioada de finantare ramane neschimbata, doar suma imprumutata poate fi mai mare.

Daca doriti un credit pe o perioada mai lunga, va trebui sa apelati la un credit ipotecar. Creditul ipotecar poate fi luat pe o periada intre 3 si 35 ani, in functie de banca, iar suma maxima ce poate fi imprumutata este mult mai mare in comparatie cu suma maxima obtinuta la un credit de nevoi personale. In plus, la creditul ipotecar, va trebui adus ca garantie un imobil.
Apelati la un credit in functie de nevoiele dumneavoastra, astfel sa nu va compromiteti siguranta financiara. Pentru creditele de nevoi personale, recomandate sunt perioadele de creditare cat mai scurte (3 - 5 ani), iar petru creditele ipotecare perioadele de 10-15 ani, astfel veti plati mai putina dobanda.

Aplică pentru Creditul Cetelem. Dobândă de la 8,9% si 0 comisioane.
Credite recomandate
1 / 2
Informatii banci

Sucursale, bancomate, sediul central, program de lucru, contact:

Toate bancile
Glosar financiar

Afla semnificatia celor mai importanti termeni financiar-bancari::

Toti termenii
Servicii conexe

Alte produse si servicii similare, oferite de reteaua noastra:

Disclaimer

Produsele bancare sunt actualizate de catre banci si sunt verificate in mod regulat de catre personalul nostru specializat. Pentru scurt timp pot aparea diferente intre informatiile prezentate de banci in cadrul site-ului nostru si informatiile prezentate pe site-urile acestora. Daca constatati asemenea diferente sau alte informatii care nu sunt corecte va rugam sa raportati aceasta problema (link catre raporteaza o problema). Pentru calculul ratei lunare, DAE (dobanda anuala efectiva) si a costului total al creditului VreauCredit.ro foloseste fie o metodologie de calcul proprie, fie una dezvoltata impreuna cu banca pentru anumite banci. Din acest motiv pot apare mici diferente in valorile acestor coeficienti fata de calculul pe care il veti obtine in sucursala bancii.
Pentru creditele bancare imobiliare sau ipotecare perioada minima este de 24 luni si maxima de 360 luni. Dae maxim este 20%.
DAE – dobanda anuala efectiva, contine toate costurile asociate creditului. Exemplu: Pentru un credit bancar si o suma imprumutata de 3000 euro pentru o perioada de 3 ani, rata lunara va fi de aproximativ 98 euro, DAE mediu de 10,14%, iar suma totala de restituit va fi de 3463 euro. Creditele bancare de nevoi personale fara garantii sunt oferite pentru perioade intre 2 si 60 luni iar DAE poate varia intre 7% si 36%.