Credit de nevoi personale pe o perioada mai mare de 5 ani?

Intrebare adresata de Ionela B.
Raspuns scris de Dl. Popescu pe 30.03.2018

"Este posibil sa fac un credit de nevoi personale pe mai mult de 5 ani?"

Creditul de nevoie personale, se poate contracta pe o perioada de 5 ani, conform normelor BNR. Chiar si in cazul in care vorbim de un credit de nevoi personale cu ipoteca, perioada de finantare ramane neschimbata, doar suma imprumutata poate fi mai mare.
In cazul refinantarilor, imprumutul se poate acorda si pe mai mult de 5 ani, daca sunt refinantate credite acordate inainte de 31 octombrie 2011.

Daca doriti un credit pe o perioada mai lunga, si nu refinantati alte credite, va trebui sa apelati la un credit ipotecar. Creditul ipotecar poate fi luat pe o periada intre 3 si 35 ani, in functie de banca, iar suma maxima ce poate fi imprumutata este mult mai mare in comparatie cu suma maxima obtinuta la un credit de nevoi personale. In plus, la creditul ipotecar, va trebui adus ca garantie un imobil.

Apelati la un credit in functie de nevoiele dumneavoastra, astfel sa nu va compromiteti siguranta financiara. Pentru creditele de nevoi personale, recomandate sunt perioadele de creditare cat mai scurte (3 - 5 ani), iar petru creditele ipotecare perioadele de 10-15 ani, astfel veti plati mai putina dobanda.

Credite recomandate
1 / 1

Informatii banci

Sucursale, bancomate, sediul central, program de lucru, contact:

Toate bancile

Glosar financiar

Afla semnificatia celor mai importanti termeni financiar-bancari:

Toti termenii

Servicii conexe

Alte produse si servicii similare, oferite de reteaua noastra: