Comparatie

Credite selectate pentru comparatie:

Mergi la comparatie

"Cum pot obtine un descoperit de cont?"

Descoperitul de cont sau overdraftul este o linie de credit acordata persoanelor fizice pe contul curent. Acesta se poate obtine usor cu o solicitare la banca si actul de identitate.

Principala conditie este sa poti face dovada unui venit cu caracter permanent, iar o conventie intre angajator si banca pentru virarea salariului in acel cont, te poate ajuta in acest sens.
Alte conditii pot face referire la varsta si vechimea la locul de munca. Majoritatea bancilor cer sa ai varsta cuprinsa intre 18 si 70 ani, si cel puti 3 luni vechime la locul actual de munca.

Valoarea descoperitului de cont este echivalentul a mai multe salarii lunare, iar acest lucru se stabileste de catre banca in functie de nivelul vaniturilor, gradul de risc si politicile bancii. Cel mai des este intalnit overdraftul echivalent cu 1-3 salarii lunare, dar se poate ajunge si la 6 salarii lunare.

Desi in cazul overdraftului se percep dobanzi mai mari decat in cazul creditului de nevoi personale, are cateva avantaje, daca il folosesti cum trebuie.

Descoperitul de cont este foarte usor de obtinut la banca la care iti primesti salariul pe card, intrucat institutia de credit cunoaste deja nivelul veniturilor tale.

Un alt avantaj este faptul ca banii de pe descoperirea de cont sunt disponibili in permanenta in contul tau, astfel ca ii poti folosi oricand, fara sa fie nevoie sa soliciti bancii imprumut de fiecare data. Dobanda platita va fi doar pentru suma retrasa.

Este indicat sa folosesti descoperitul de cont atunci cand ai nevoie de sume relativ mici, pentru cateva zile si mai putin pentru achizitia de bunuri de mare valoare si de care nu ai nevoie urgent, caci vei plati dobanda pentru banii cheltuiti, inca din prima zi de retragere.

Alti au vizionat si

Credite recomandate

Calculator credite

Poti calcula venitul necesar, creditul maxim sau rata lunara ca sa descoperi unde te incadrezi.

Calculeaza

Aplica online

Alatura-te celor peste 100.000 de utilizatori care au aplicat deja. E gratuit, simplu si rapid!

Aplica