Cum se obtine un descoperit de cont?

Intrebare adresata de Ionut A.
Raspuns scris de Dl. Popescu pe 07.02.2019

"Cum pot obtine un descoperit de cont?"

Descoperitul de cont sau overdraftul este o linie de credit acordata persoanelor fizice pe contul curent. Acesta se poate obtine usor cu o solicitare la banca si actul de identitate.

Principala conditie este sa poti face dovada unui venit cu caracter permanent, iar o conventie intre angajator si banca pentru virarea salariului in acel cont, te poate ajuta in acest sens.
Alte conditii pot face referire la varsta si vechimea la locul de munca. Majoritatea bancilor cer sa ai varsta cuprinsa intre 18 si 70 ani, si cel puti 3 luni vechime la locul actual de munca.

Valoarea descoperitului de cont este echivalentul a mai multe salarii lunare, iar acest lucru se stabileste de catre banca in functie de nivelul vaniturilor, gradul de risc si politicile bancii. Cel mai des este intalnit overdraftul echivalent cu 1-3 salarii lunare, dar se poate ajunge si la 6 salarii lunare.

Desi in cazul overdraftului se percep dobanzi mai mari decat in cazul creditului de nevoi personale, are cateva avantaje, daca il folosesti cum trebuie.

Descoperitul de cont este foarte usor de obtinut la banca la care iti primesti salariul pe card, intrucat institutia de credit cunoaste deja nivelul veniturilor tale.

Un alt avantaj este faptul ca banii de pe descoperirea de cont sunt disponibili in permanenta in contul tau, astfel ca ii poti folosi oricand, fara sa fie nevoie sa soliciti bancii imprumut de fiecare data. Dobanda platita va fi doar pentru suma retrasa.

Este indicat sa folosesti descoperitul de cont atunci cand ai nevoie de sume relativ mici, pentru cateva zile si mai putin pentru achizitia de bunuri de mare valoare si de care nu ai nevoie urgent, caci vei plati dobanda pentru banii cheltuiti, inca din prima zi de retragere.

Aplică pentru Creditul Cetelem. Dobândă de la 8,9% si 0 comisioane.
Credite recomandate
1 / 2
Informatii banci

Sucursale, bancomate, sediul central, program de lucru, contact:

Toate bancile
Glosar financiar

Afla semnificatia celor mai importanti termeni financiar-bancari::

Toti termenii
Servicii conexe

Alte produse si servicii similare, oferite de reteaua noastra:

Disclaimer

Produsele bancare sunt actualizate de catre banci si sunt verificate in mod regulat de catre personalul nostru specializat. Pentru scurt timp pot aparea diferente intre informatiile prezentate de banci in cadrul site-ului nostru si informatiile prezentate pe site-urile acestora. Daca constatati asemenea diferente sau alte informatii care nu sunt corecte va rugam sa raportati aceasta problema (link catre raporteaza o problema). Pentru calculul ratei lunare, DAE (dobanda anuala efectiva) si a costului total al creditului VreauCredit.ro foloseste fie o metodologie de calcul proprie, fie una dezvoltata impreuna cu banca pentru anumite banci. Din acest motiv pot apare mici diferente in valorile acestor coeficienti fata de calculul pe care il veti obtine in sucursala bancii.
Pentru creditele bancare imobiliare sau ipotecare perioada minima este de 24 luni si maxima de 360 luni. Dae maxim este 20%.
DAE – dobanda anuala efectiva, contine toate costurile asociate creditului. Exemplu: Pentru un credit bancar si o suma imprumutata de 3000 euro pentru o perioada de 3 ani, rata lunara va fi de aproximativ 98 euro, DAE mediu de 10,14%, iar suma totala de restituit va fi de 3463 euro. Creditele bancare de nevoi personale fara garantii sunt oferite pentru perioade intre 2 si 60 luni iar DAE poate varia intre 7% si 36%.