Pentru a fi scos din Biroul de Credit trebuie sa platesti?

Intrebare adresata de Adrian C.
Raspuns scris de Dl. Popescu pe 29.11.2018

"Este normal sa mi se ceara bani pentru a fi scos din Biroul de Credit?"

Daca ai fost inregistrat in Biroul de credit in mod abuziv, fara respectarea legii, poti solicita stergerea raportarilor, iar acesta se realizeaza gratuit.
Tot gratuit poti solicita situatia ta in Biroul de Credit.

Nu te lasa inselat de persoanele care solicita sume de bani, pentru a te scoate din Biroul de Credit. Acest lucru nu este necesar si nici posibil. In cazul in care exista motive temeinice pentru stergerea datelor (conform art. 17 din Regulament) aveti posibilitatea de a solicita societatii care le-a inregistrat si de a obtine, stergerea datelor, in mod gratuit.

Pentru a afla care sunt datele inregistrate despre tine in Biroul de Credit, poti accesa site-ul www.birouldecredit.ro, sau poti trimite o scrisoare prin posta, iar termenul de raspuns este de o luna de la data inregistrarii cererii. Situatia o vei primi, fie pe email, fie prin posta, in functie de cum a fost solicitata.
In cazul in care constati ca datele de inscriere in Biroul de Credit sunt incorecte sau neactualizate, ai posibilitatea de a solicita rectificarea acestora.

Retineti! Datele inregistrate la Biroul de Credit se pot sterge doar atunci cand:
- Expira perioada de stocare a datelor, si stergerea se va face in mod automat de catre Sistemul Biroului de Credit;
- Datele au fost prelucrate cu nerespectarea prevederilor legale. In acest caz, stergerea datelor se va face, la cererea intemeiata a persoanei vizate, de catre societatea care le-a inregistrat;
- Biroul de Credit si/sau societatile sunt obligati prin lege sa stearga datele inregistrate.

Credite recomandate
1 / 1
Informatii banci

Sucursale, bancomate, sediul central, program de lucru, contact:

Toate bancile
Glosar financiar

Afla semnificatia celor mai importanti termeni financiar-bancari::

Toti termenii
Servicii conexe

Alte produse si servicii similare, oferite de reteaua noastra:

Disclaimer

Produsele bancare sunt actualizate de catre banci si sunt verificate in mod regulat de catre personalul nostru specializat. Pentru scurt timp pot aparea diferente intre informatiile prezentate de banci in cadrul site-ului nostru si informatiile prezentate pe site-urile acestora. Daca constatati asemenea diferente sau alte informatii care nu sunt corecte va rugam sa raportati aceasta problema (link catre raporteaza o problema). Pentru calculul ratei lunare, DAE (dobanda anuala efectiva) si a costului total al creditului VreauCredit.ro foloseste fie o metodologie de calcul proprie, fie una dezvoltata impreuna cu banca pentru anumite banci. Din acest motiv pot apare mici diferente in valorile acestor coeficienti fata de calculul pe care il veti obtine in sucursala bancii.
Pentru creditele bancare imobiliare sau ipotecare perioada minima este de 24 luni si maxima de 360 luni. Dae maxim este 20%.
DAE – dobanda anuala efectiva, contine toate costurile asociate creditului. Exemplu: Pentru un credit bancar si o suma imprumutata de 3000 euro pentru o perioada de 3 ani, rata lunara va fi de aproximativ 98 euro, DAE mediu de 10,14%, iar suma totala de restituit va fi de 3463 euro. Creditele bancare de nevoi personale fara garantii sunt oferite pentru perioade intre 2 si 60 luni iar DAE poate varia intre 7% si 36%.