Comparatie

Credite selectate pentru comparatie:

Mergi la comparatie

Intrebare: "Mi se poate sterge o datorie deja achitata, din baza de date a Biroului de Credit?"

Informatiile din Biroul de Credit pot fi sterse in anumite conditii.

Conform informatiilor prezentate de Biroului de Credit, informatiile aferente unui credit sunt afisate timp de 4 ani de la ultima actualizare transmisa.
Asadar, chiar daca datoria a fost platita, aceasta va fi afisata in Biroului de Credit timp de inca 4 ani, ceea ce va fi o piedica in obtinerea unui nou imprumut.

In mai 2018 a intrat in vigoare regulamentul european de protectia datelor (GDPR), ce ofera o serie de drepturi consumatorilor privind siguranta datelor.

Conform informatiilor reprezentantilor Biroului de Credit, informatiile prezente in baza de date pot fi sterse, insa doar in anumite conditii si doar daca exista un motiv intemeiat pentru care vrei sa faci asta.

Poti obtine de la creditorul tau (banca / IFN-ul in cauza) stergerea datelor din Biroul de Credit in urmatoarele situatii:
- datele au fost prelucrate ilegal;
- datele nu mai sunt necesare scopului pentru care au fost colectate sau prelucrate;
- persoana vizata se opune prelucrarii si nu exista motive legitime care sa prevaleze (dreptul la opozitie);
- datele trebuie sterse pentru indeplinirea unei obligatii legale a bancii / IFN-ului.

Cum pot fi sterse datele din Biroul de Credit?

Poti solicita stergerea datelor prin accesarea site-ului Biroului de Credit (www.birouldecredit.ro) sau personal sau pe cale electronica, la banca / IFN-ul care detine calitatea de creditor/potential creditor.

Solicitarea inregistrata se transmite la banca / IFN pentru verificare, si aceasta it va comunica decizia luata, si dupa caz, poate sterge sau nu datele.

Mare atentie! Odata cu intrarea in vigoare a GDPR, unele banci au anuntat ca nu vor putea acorda credite persoanelor care au depus cereri de rectificare a datelor la Biroul de Credit, pana ce aceste cereri nu se solutioneaza de catre banca la care le-au depus.

Alti au vizionat si

Credite recomandate

Calculator credite

Poti calcula venitul necesar, creditul maxim sau rata lunara ca sa descoperi unde te incadrezi.

Calculeaza

Aplica online

Alatura-te celor peste 100.000 de utilizatori care au aplicat deja. E gratuit, simplu si rapid!

Aplica