Daca mai am un credit, mai pot lua unul?

Intrebare adresata de Veronica O.
Raspuns scris de Dl. Popescu pe 05.02.2016

"Daca mai am un credit cu rata de 300 ron pe luna, mai pot lua unul?"

Daca ratele dumneavoastra (luand in considerare noul credit) nu depasesc gradul de indatorare acceptat de banci si daca nu aveti restante, ratele au fost achitate la timp, puteti lua inca un credit.


Gradul de indatorare admis difera de la banca la banca si poate fi intre 30% si 60%. Incepand cu 2019 gradul de indatorare este 40% din venit pentru creditele in lei, indiferent de tipul creditului.


Gradul de indatorare reprezinta procentul din venitul lunar considerat de banca potrivit pentru a fi alocat platii ratelor.


Pe langa aceste conditii trebuie sa indepliniti si celelalte conditii legate de obtinerea unui credit. Minim 3 - 6 luni vechime la actualul loc de munca, venituri cu caracter permanent.


O solutie pentru obtinerea unei sume de bani este creditul de refinantare. Refinantarea va permite sa achitati datoria curenta si sa obtineti in plus o suma de bani. Astfel nu veti mai avea grija a doua credite de achitat ci doar a unui singur credit, si acela poate fi la o dobanda mai avantajoasa.

Aplică pentru Creditul Cetelem. Dobândă de la 8,9% si 0 comisioane.
Credite recomandate
1 / 2
Informatii banci

Sucursale, bancomate, sediul central, program de lucru, contact:

Toate bancile
Glosar financiar

Afla semnificatia celor mai importanti termeni financiar-bancari::

Toti termenii
Servicii conexe

Alte produse si servicii similare, oferite de reteaua noastra:

Disclaimer

Produsele bancare sunt actualizate de catre banci si sunt verificate in mod regulat de catre personalul nostru specializat. Pentru scurt timp pot aparea diferente intre informatiile prezentate de banci in cadrul site-ului nostru si informatiile prezentate pe site-urile acestora. Daca constatati asemenea diferente sau alte informatii care nu sunt corecte va rugam sa raportati aceasta problema (link catre raporteaza o problema). Pentru calculul ratei lunare, DAE (dobanda anuala efectiva) si a costului total al creditului VreauCredit.ro foloseste fie o metodologie de calcul proprie, fie una dezvoltata impreuna cu banca pentru anumite banci. Din acest motiv pot apare mici diferente in valorile acestor coeficienti fata de calculul pe care il veti obtine in sucursala bancii.
Pentru creditele bancare imobiliare sau ipotecare perioada minima este de 24 luni si maxima de 360 luni. Dae maxim este 20%.
DAE – dobanda anuala efectiva, contine toate costurile asociate creditului. Exemplu: Pentru un credit bancar si o suma imprumutata de 3000 euro pentru o perioada de 3 ani, rata lunara va fi de aproximativ 98 euro, DAE mediu de 10,14%, iar suma totala de restituit va fi de 3463 euro. Creditele bancare de nevoi personale fara garantii sunt oferite pentru perioade intre 2 si 60 luni iar DAE poate varia intre 7% si 36%.