Noutati si promotii

Am lansat aplicatia pentru mobile - VreauATM

Comparatie

Credite selectate pentru comparatie:

Mergi la comparatie

"Am gradul de handicap acentuat si doresc un imprumut pentru imbunatatirea locuintei. Care sunt demersurile pentru un imprumut cu dobanda subventionata?"

Pentru a putea beneficia de un credit cu dobanda subventionata, conform Legii 448/2006, prima etapa consta in obtinerea unei adeverinte de la ANPH (Autoritatea Nationala pentru Persoanele cu Handicap), prin care aceasta institutie isi da acceptul de a suporta plata dobanzii.
Pentru obtinerea adeverintei de la ANPH este necesara depunerea la registratura institutiei a urmatoarele documente:
• cerere;
• copie de pe documentul care atesta incadrarea in grad de handicap;
• copie de pe documentul de identitate;
• declaratie pe propria raspundere referitoare la faptul ca indeplineste conditiile articolului 25 din lege;
• declaratie pe propria raspundere referitoare la faptul ca va comunica Autoritatii Nationale pentru Persoanele cu Handicap orice modificare privind incadrarea in grad de handicap.

Adresa la care se depun documentele este:
AUTORITATEA NATIONALA PENTRU PERSOANELE CU HANDICAP
Calea Victoriei nr. 194, sector 1, Bucuresti
Tel: 021-2125438 ; 021-2125439
Fax: 021- 2125443
E-mail: registratura@anph.ro

Dupa obtinerea adeverintei din partea ANPH, va puteti adresa oricarei banci pentru obtinerea creditului. Banca acorda un credit in conditii normale, fara a mai fi necesara o documentatie speciala, singurele conditii fiind cele specificate de lege. Creditul poate fii accesat doar pentru una dintre aceste 2 destinatii: achizitionarea unui singur mijloc de transport si pentru adaptarea unei locuinte conform nevoilor individuale de acces.

Decizia de acordare a creditului depinde de veniturile si de istoricul dumneavoastra de creditare, nefiind influentata de faptul ca dobanda va fi subventionata de ANPH, cel putin teoretic… Din pacate, in practica, este alegerea fiecarei banci daca acorda sau nu credit in baza legiii 448/ 2006

Dupa aprobarea dosarului de credit, clientul se intoarce la ANPH in vederea incheierii unui contract prin care se stabilesc conditiile si contul in care ANPH se angajeaza sa vireze in fiecare luna dobanda corespunzatoare. Anexat acestui contract se vor atasa copii dupa contractul de creditare si graficul de rambursare a creditului.

Alti au vizionat si

Credite recomandate

Calculator credite

Poti calcula venitul necesar, creditul maxim sau rata lunara ca sa descoperi unde te incadrezi.

Calculeaza

Aplica online

Alatura-te celor peste 100.000 de utilizatori care au aplicat deja. E gratuit, simplu si rapid!

Aplica