Credit cu dobanda subventionata pentru persoanele cu handicap

Intrebare adresata de Balan M.
Raspuns scris de Dl. Popescu pe 01.02.2016

"Am gradul de handicap acentuat si doresc un imprumut pentru imbunatatirea locuintei. Care sunt demersurile pentru un imprumut cu dobanda subventionata?"

Pentru a putea beneficia de un credit cu dobanda subventionata, conform Legii 448/2006, prima etapa consta in obtinerea unei adeverinte de la ANPH (Autoritatea Nationala pentru Persoanele cu Handicap), prin care aceasta institutie isi da acceptul de a suporta plata dobanzii.
Pentru obtinerea adeverintei de la ANPH este necesara depunerea la registratura institutiei a urmatoarele documente:
• cerere;
• copie de pe documentul care atesta incadrarea in grad de handicap;
• copie de pe documentul de identitate;
• declaratie pe propria raspundere referitoare la faptul ca indeplineste conditiile articolului 25 din lege;
• declaratie pe propria raspundere referitoare la faptul ca va comunica Autoritatii Nationale pentru Persoanele cu Handicap orice modificare privind incadrarea in grad de handicap.

Adresa la care se depun documentele este:
AUTORITATEA NATIONALA PENTRU PERSOANELE CU HANDICAP
Calea Victoriei nr. 194, sector 1, Bucuresti
Tel: 021-2125438 ; 021-2125439
Fax: 021- 2125443
E-mail: registratura@anph.ro

Dupa obtinerea adeverintei din partea ANPH, va puteti adresa oricarei banci pentru obtinerea creditului. Banca acorda un credit in conditii normale, fara a mai fi necesara o documentatie speciala, singurele conditii fiind cele specificate de lege. Creditul poate fii accesat doar pentru una dintre aceste 2 destinatii: achizitionarea unui singur mijloc de transport si pentru adaptarea unei locuinte conform nevoilor individuale de acces.

Decizia de acordare a creditului depinde de veniturile si de istoricul dumneavoastra de creditare, nefiind influentata de faptul ca dobanda va fi subventionata de ANPH, cel putin teoretic… Din pacate, in practica, este alegerea fiecarei banci daca acorda sau nu credit in baza legiii 448/ 2006

Dupa aprobarea dosarului de credit, clientul se intoarce la ANPH in vederea incheierii unui contract prin care se stabilesc conditiile si contul in care ANPH se angajeaza sa vireze in fiecare luna dobanda corespunzatoare. Anexat acestui contract se vor atasa copii dupa contractul de creditare si graficul de rambursare a creditului.

Aplică pentru Creditul Cetelem. Dobândă de la 8,9% si 0 comisioane.
Credite recomandate
1 / 2
Informatii banci

Sucursale, bancomate, sediul central, program de lucru, contact:

Toate bancile
Glosar financiar

Afla semnificatia celor mai importanti termeni financiar-bancari::

Toti termenii
Servicii conexe

Alte produse si servicii similare, oferite de reteaua noastra:

Disclaimer

Produsele bancare sunt actualizate de catre banci si sunt verificate in mod regulat de catre personalul nostru specializat. Pentru scurt timp pot aparea diferente intre informatiile prezentate de banci in cadrul site-ului nostru si informatiile prezentate pe site-urile acestora. Daca constatati asemenea diferente sau alte informatii care nu sunt corecte va rugam sa raportati aceasta problema (link catre raporteaza o problema). Pentru calculul ratei lunare, DAE (dobanda anuala efectiva) si a costului total al creditului VreauCredit.ro foloseste fie o metodologie de calcul proprie, fie una dezvoltata impreuna cu banca pentru anumite banci. Din acest motiv pot apare mici diferente in valorile acestor coeficienti fata de calculul pe care il veti obtine in sucursala bancii.
Pentru creditele bancare imobiliare sau ipotecare perioada minima este de 24 luni si maxima de 360 luni. Dae maxim este 20%.
DAE – dobanda anuala efectiva, contine toate costurile asociate creditului. Exemplu: Pentru un credit bancar si o suma imprumutata de 3000 euro pentru o perioada de 3 ani, rata lunara va fi de aproximativ 98 euro, DAE mediu de 10,14%, iar suma totala de restituit va fi de 3463 euro. Creditele bancare de nevoi personale fara garantii sunt oferite pentru perioade intre 2 si 60 luni iar DAE poate varia intre 7% si 36%.