Care sunt indicatorii ce trebuie comparati intre mai multe oferte de creditare

Intrebare adresata de George C.
Raspuns scris de Dl. Popescu pe 24.08.2016

"Va rog sa imi spuneti care sunt cele mai semnificative cifre (sau indicatori) ce trebuie comparati intre mai multe oferte de refinantare a unui credit de nevoi personale."

Atunci cand analizati/comparati mai multe oferte de creditare trebuie sa urmariti DAE (dobanda anuala efectiva).
DAE este sub forma procentuala si reprezinta costul total al lui credit, fie de refinantare, nevoi personale, imobiliare, etc.
Bancile percep o serie de comisioane care pot face diferenta in ceea ce priveste costurile creditului, iar DAE aduce la un numitor comun costurile unui credit.
DAE nu trebuie confundata cu rata dobanzii, acestea au roluri diferite. Un credit cu DAE mai mic este mai avantajos decat un credit cu DAE mai mare. Insa un credit cu dobanda mai mica, nu este neaparat mai avantajos decat un credit cu dobanda mai mare, diferenta fiind facuta de comisioanele aplicate.

Aplică pentru Creditul Cetelem. Dobândă de la 8,9% si 0 comisioane.
Credite recomandate
1 / 2
Informatii banci

Sucursale, bancomate, sediul central, program de lucru, contact:

Toate bancile
Glosar financiar

Afla semnificatia celor mai importanti termeni financiar-bancari::

Toti termenii
Servicii conexe

Alte produse si servicii similare, oferite de reteaua noastra:

Disclaimer

Produsele bancare sunt actualizate de catre banci si sunt verificate in mod regulat de catre personalul nostru specializat. Pentru scurt timp pot aparea diferente intre informatiile prezentate de banci in cadrul site-ului nostru si informatiile prezentate pe site-urile acestora. Daca constatati asemenea diferente sau alte informatii care nu sunt corecte va rugam sa raportati aceasta problema (link catre raporteaza o problema). Pentru calculul ratei lunare, DAE (dobanda anuala efectiva) si a costului total al creditului VreauCredit.ro foloseste fie o metodologie de calcul proprie, fie una dezvoltata impreuna cu banca pentru anumite banci. Din acest motiv pot apare mici diferente in valorile acestor coeficienti fata de calculul pe care il veti obtine in sucursala bancii.
Pentru creditele bancare imobiliare sau ipotecare perioada minima este de 24 luni si maxima de 360 luni. Dae maxim este 20%.
DAE – dobanda anuala efectiva, contine toate costurile asociate creditului. Exemplu: Pentru un credit bancar si o suma imprumutata de 3000 euro pentru o perioada de 3 ani, rata lunara va fi de aproximativ 98 euro, DAE mediu de 10,14%, iar suma totala de restituit va fi de 3463 euro. Creditele bancare de nevoi personale fara garantii sunt oferite pentru perioade intre 2 si 60 luni iar DAE poate varia intre 7% si 36%.