Noutati si promotii

Am lansat aplicatia pentru mobile - VreauATM

Comparatie

Credite selectate pentru comparatie:

Mergi la comparatie

"Am un credit de nevoi personale luat pe 10 ani si as dori sa fac o refinantare. Ce conditii trebuie sa indeplinesc?"

Principala conditie pe care bancile o pun atunci cand vrei o refinantare este ca ratele aferente creditului curent sa fie achitate la timp, sa nu ai restante.

Refinantarea iti permite sa achiti datoria curenta, ramanand cu noul credit luat in conditii mai avantajoase, poti schimba moneda creditului, sau poti lua in plus o suma de bani.

Conditiile creditului de refinantare sunt asemanatoare cu cel ale creditului de nevoi personale. Banca va acorda refinantarea tinand cont de venituri, de gradul de indatorare. Tot ea va stabili pe ce perioada va acorda creditul de refinantare (in functie si de dorintele tale), si ce suma.
Gradul de indatorare admis difera de la banca la banca si poate fi intre 30% si 60%. Gradul de indatorare reprezinta procentul din venitul lunar considerat de banca potrivit pentru a fi alocat platii ratelor.

Refinantarea creditului de nevoi personale se poate lua la aceeasi banca sau poate fi la o banca diferita.
Documentele solicitate pentru contractarea unui credit de refinantare sunt: cerere de credit, copie dupa actul de identitate, adeverinta de venit, fisa fiscala, factura de utilitati, acord de consultare CRB/Birou de Credit, copie a contractului de creditare ce se doreste refinantat si scadentar actualizat.
Mai nou exista si baci care acorda credit de refinantare doar cu buletinul (daca esti salariat sau pensionar si veniturile tale sunt raportate la ANAF) si extrasul de cont/ contractul de credit/ scadentarul care sa contina numarul IBAN al contului deschis pe numele tau in care se va face refinantarea.

Alti au vizionat si

Credite recomandate

Calculator credite

Poti calcula venitul necesar, creditul maxim sau rata lunara ca sa descoperi unde te incadrezi.

Calculeaza

Aplica online

Alatura-te celor peste 100.000 de utilizatori care au aplicat deja. E gratuit, simplu si rapid!

Aplica