Ce conditii trebuie sa indeplinesc pentru un credit de refinantare?

Intrebare adresata de Moise V.
Raspuns scris de Dl. Popescu pe 23.12.2015

"Am un credit de nevoi personale luat pe 10 ani si as dori sa fac o refinantare. Ce conditii trebuie sa indeplinesc?"

Principala conditie pe care bancile o pun atunci cand vrei o refinantare este ca ratele aferente creditului curent sa fie achitate la timp, sa nu ai restante.

Refinantarea iti permite sa achiti datoria curenta, ramanand cu noul credit luat in conditii mai avantajoase, poti schimba moneda creditului, sau poti lua in plus o suma de bani.

Conditiile creditului de refinantare sunt asemanatoare cu cel ale creditului de nevoi personale. Banca va acorda refinantarea tinand cont de venituri, de gradul de indatorare. Tot ea va stabili pe ce perioada va acorda creditul de refinantare (in functie si de dorintele tale), si ce suma.
Gradul de indatorare admis difera de la banca la banca si poate fi intre 30% si 60%. Gradul de indatorare reprezinta procentul din venitul lunar considerat de banca potrivit pentru a fi alocat platii ratelor.

Refinantarea creditului de nevoi personale se poate lua la aceeasi banca sau poate fi la o banca diferita.
Documentele solicitate pentru contractarea unui credit de refinantare sunt: cerere de credit, copie dupa actul de identitate, adeverinta de venit, fisa fiscala, factura de utilitati, acord de consultare CRB/Birou de Credit, copie a contractului de creditare ce se doreste refinantat si scadentar actualizat.
Mai nou exista si baci care acorda credit de refinantare doar cu buletinul (daca esti salariat sau pensionar si veniturile tale sunt raportate la ANAF) si extrasul de cont/ contractul de credit/ scadentarul care sa contina numarul IBAN al contului deschis pe numele tau in care se va face refinantarea.

Aplică pentru Creditul Cetelem. Dobândă de la 8,9% si 0 comisioane.
Credite recomandate
1 / 2
Informatii banci

Sucursale, bancomate, sediul central, program de lucru, contact:

Toate bancile
Glosar financiar

Afla semnificatia celor mai importanti termeni financiar-bancari::

Toti termenii
Servicii conexe

Alte produse si servicii similare, oferite de reteaua noastra:

Disclaimer

Produsele bancare sunt actualizate de catre banci si sunt verificate in mod regulat de catre personalul nostru specializat. Pentru scurt timp pot aparea diferente intre informatiile prezentate de banci in cadrul site-ului nostru si informatiile prezentate pe site-urile acestora. Daca constatati asemenea diferente sau alte informatii care nu sunt corecte va rugam sa raportati aceasta problema (link catre raporteaza o problema). Pentru calculul ratei lunare, DAE (dobanda anuala efectiva) si a costului total al creditului VreauCredit.ro foloseste fie o metodologie de calcul proprie, fie una dezvoltata impreuna cu banca pentru anumite banci. Din acest motiv pot apare mici diferente in valorile acestor coeficienti fata de calculul pe care il veti obtine in sucursala bancii.
Pentru creditele bancare imobiliare sau ipotecare perioada minima este de 24 luni si maxima de 360 luni. Dae maxim este 20%.
DAE – dobanda anuala efectiva, contine toate costurile asociate creditului. Exemplu: Pentru un credit bancar si o suma imprumutata de 3000 euro pentru o perioada de 3 ani, rata lunara va fi de aproximativ 98 euro, DAE mediu de 10,14%, iar suma totala de restituit va fi de 3463 euro. Creditele bancare de nevoi personale fara garantii sunt oferite pentru perioade intre 2 si 60 luni iar DAE poate varia intre 7% si 36%.