Varsta minima pentru obtinerea unui credit

Intrebare adresata de Catalin N.
Raspuns scris de Dl. Popescu pe 03.08.2016

"As dori sa fac un imprumut dar unde am incercat am fost refuzat ca sunt prea tanar si nu sunt casatorit, mi-am cam pierdut speranta ..."

Majoritatea institutiilor financiare cer ca varsta minima a solicitantului sa fie de 18 ani. Sunt si institutii la care aceasta limita minima este de 21 de ani.


Pentru a obtine un credit de nevoi personale nu trebuie sa fii casatorit, insa poate fi un avantaj. De asemenea, trebuie sa nu inregistrezi restante, sa ai venituri permanente, sa nu depasesti gradul de indatorare cerut de banca.Gradul de indatorare reprezinta raportul dintre valoarea ratelor lunare la credite si veniturile nete, din care se scad cheltuielile de subzistenta. Gradul de indatorare admis de banci difera de la banca la banca (intre 50% si 75%).

Actualizare: incepand cu 1 ianuarie 2019 gradul de indatorare este de 40% la toate bancile, pentru creditele in lei.


Alte conditii ce trebuie indeplinite pentru obtinerea unui credit de nevoi personale sunt: vechimea in munca. Aceasta trebuie sa fie de cel putin 3-6 luni la actualul angajator si cel putin 1 an vechime totala in piata muncii. Este foarte important ca vechimea totala sa nu fie intrerupta. Daca ti-ai schimbat locul de munca trebuie sa existe continuitate.


Daca doriti un credit, realizati o Aplicatie Online


Aceasta va fi trimisa la banca, de unde veti fi contactata, in cel mai scurt timp, pentru a vi se oferi detalii suplimentare cu privire la credit.


Aplică pentru Creditul Cetelem. Dobândă de la 8,9% si 0 comisioane.
Credite recomandate
1 / 2
Informatii banci

Sucursale, bancomate, sediul central, program de lucru, contact:

Toate bancile
Glosar financiar

Afla semnificatia celor mai importanti termeni financiar-bancari::

Toti termenii
Servicii conexe

Alte produse si servicii similare, oferite de reteaua noastra:

Disclaimer

Produsele bancare sunt actualizate de catre banci si sunt verificate in mod regulat de catre personalul nostru specializat. Pentru scurt timp pot aparea diferente intre informatiile prezentate de banci in cadrul site-ului nostru si informatiile prezentate pe site-urile acestora. Daca constatati asemenea diferente sau alte informatii care nu sunt corecte va rugam sa raportati aceasta problema (link catre raporteaza o problema). Pentru calculul ratei lunare, DAE (dobanda anuala efectiva) si a costului total al creditului VreauCredit.ro foloseste fie o metodologie de calcul proprie, fie una dezvoltata impreuna cu banca pentru anumite banci. Din acest motiv pot apare mici diferente in valorile acestor coeficienti fata de calculul pe care il veti obtine in sucursala bancii.
Pentru creditele bancare imobiliare sau ipotecare perioada minima este de 24 luni si maxima de 360 luni. Dae maxim este 20%.
DAE – dobanda anuala efectiva, contine toate costurile asociate creditului. Exemplu: Pentru un credit bancar si o suma imprumutata de 3000 euro pentru o perioada de 3 ani, rata lunara va fi de aproximativ 98 euro, DAE mediu de 10,14%, iar suma totala de restituit va fi de 3463 euro. Creditele bancare de nevoi personale fara garantii sunt oferite pentru perioade intre 2 si 60 luni iar DAE poate varia intre 7% si 36%.