Sunt preluate si datoriile odata cu executarea locuintei?

Intrebare adresata de Maria M.
Raspuns scris de Dl. Popescu pe 21.10.2016

"In momentul executarii aveam datorii (impozit pe casa) si o amenda la primarie pentru o constructie de mansarda fara autorizatie, in acest an primaria a inceput sa-mi retina din pensie 110 ron pe luna pentru acea datorie. Va rog sa-mi spuneti daca IFN-ul care m-a executat in momentul respectiv trebuia sa preia si datoriile?"

Impozitul pana la momentul executarii este datoria proprietarului, dupa momentul executarii este datoria bancii. Prin urmare, impozitul neachitat pana in momentul executarii, ramane in datoria dumneavoastra, nu este preluat.
De asemenea, amenda este in nume propriu, prin urmare nu este preluata de banca in momentul executarii, chiar daca avea legatura cu imobilul.

Aplică pentru Creditul Cetelem. Dobândă de la 8,9% si 0 comisioane.
Credite recomandate
1 / 2
Informatii banci

Sucursale, bancomate, sediul central, program de lucru, contact:

Toate bancile
Glosar financiar

Afla semnificatia celor mai importanti termeni financiar-bancari::

Toti termenii
Servicii conexe

Alte produse si servicii similare, oferite de reteaua noastra:

Disclaimer

Produsele bancare sunt actualizate de catre banci si sunt verificate in mod regulat de catre personalul nostru specializat. Pentru scurt timp pot aparea diferente intre informatiile prezentate de banci in cadrul site-ului nostru si informatiile prezentate pe site-urile acestora. Daca constatati asemenea diferente sau alte informatii care nu sunt corecte va rugam sa raportati aceasta problema (link catre raporteaza o problema). Pentru calculul ratei lunare, DAE (dobanda anuala efectiva) si a costului total al creditului VreauCredit.ro foloseste fie o metodologie de calcul proprie, fie una dezvoltata impreuna cu banca pentru anumite banci. Din acest motiv pot apare mici diferente in valorile acestor coeficienti fata de calculul pe care il veti obtine in sucursala bancii.
Pentru creditele bancare imobiliare sau ipotecare perioada minima este de 24 luni si maxima de 360 luni. Dae maxim este 20%.
DAE – dobanda anuala efectiva, contine toate costurile asociate creditului. Exemplu: Pentru un credit bancar si o suma imprumutata de 3000 euro pentru o perioada de 3 ani, rata lunara va fi de aproximativ 98 euro, DAE mediu de 10,14%, iar suma totala de restituit va fi de 3463 euro. Creditele bancare de nevoi personale fara garantii sunt oferite pentru perioade intre 2 si 60 luni iar DAE poate varia intre 7% si 36%.