Sunt pensionar, as dori sa fac un credit. Cum pot proceda?

Intrebare adresata de Marin V.
Raspuns scris de Dl. Popescu pe 15.03.2016

"Sunt pensionar, 64 ani, as dori sa fac un credit. Cum pot proceda?"

Majoritatea bancilor au ca si conditie de aproabare varsta maxima a solicitantului de credit. Varsta maxima difera in functie de banca, intre 65 si 75 de ani. Daca doriti un credit de nevoi personale pentru pensionari, pe o perioada mica de timp (mai mica de 5 ani) aveti sanse de a-l contracta.

La aprobarea unui credit de nevoi personale bancile iau in calcul si alte conditii, cum ar fi: venitul solicitantului, in cazul dumneavoastra este foarte important daca pensia este sau nu revizuibila. Bancile prefera veniturile cu caracter permanent. De asemenea, gradul de indatorare si istoricul dumneavoastra de client sunt importante pentru banca.

Daca doriti un credit, este necesar sa realizati o Aplicatie Online
Aceasta va ajunge la banca, iar un reprezentant al acesteia va va contacta in cel mai scurt timp posibil pentru a va oferi detalii suplimentare cu privire la creditul dorit.

Credite recomandate
1 / 1
Informatii banci

Sucursale, bancomate, sediul central, program de lucru, contact:

Toate bancile
Glosar financiar

Afla semnificatia celor mai importanti termeni financiar-bancari::

Toti termenii
Servicii conexe

Alte produse si servicii similare, oferite de reteaua noastra:

Disclaimer

Produsele bancare sunt actualizate de catre banci si sunt verificate in mod regulat de catre personalul nostru specializat. Pentru scurt timp pot aparea diferente intre informatiile prezentate de banci in cadrul site-ului nostru si informatiile prezentate pe site-urile acestora. Daca constatati asemenea diferente sau alte informatii care nu sunt corecte va rugam sa raportati aceasta problema (link catre raporteaza o problema). Pentru calculul ratei lunare, DAE (dobanda anuala efectiva) si a costului total al creditului VreauCredit.ro foloseste fie o metodologie de calcul proprie, fie una dezvoltata impreuna cu banca pentru anumite banci. Din acest motiv pot apare mici diferente in valorile acestor coeficienti fata de calculul pe care il veti obtine in sucursala bancii.
Pentru creditele bancare imobiliare sau ipotecare perioada minima este de 24 luni si maxima de 360 luni. Dae maxim este 20%.
DAE – dobanda anuala efectiva, contine toate costurile asociate creditului. Exemplu: Pentru un credit bancar si o suma imprumutata de 3000 euro pentru o perioada de 3 ani, rata lunara va fi de aproximativ 98 euro, DAE mediu de 10,14%, iar suma totala de restituit va fi de 3463 euro. Creditele bancare de nevoi personale fara garantii sunt oferite pentru perioade intre 2 si 60 luni iar DAE poate varia intre 7% si 36%.