Se pot schimba comisioanele cardului la schimbarea angajatorului?

Intrebare adresata de Mirela V.
Raspuns scris de Dl. Popescu pe 22.08.2017

"Buna ziua. Am un card de salariu pentru care am comision de administrare 0, dar de la inceputul lunii viitoare voi schimba angajatorul. As vrea sa pastrez acelasi card pe care sa mi se livreze salariul, se vor pastra si conditiile de administrare a contului curent?"

Mai multe banci au in prezent comisioane zero pentru contul curent: comision zero de administrare, comision zero la retragerea de la bancomat, comision zero la consultarea sau efectuarea anumitor plati. Unele banci, cum ar fi BCR, Banca Transilvania, pastreaza comisionul zero chiar daca schimbi angajatorul, fara nici o alta conditie, insa altele, fie impun un rulaj minim, fie intregul plan de comisionare este schimbat.
De exemplu, ING Bank impune un rulaj minim de 700 lei pe luna pentru ca aceste facilitati sa nu fie pierdute.

In functie de banca la care aveti contul deschis, trebuie sa fiti atenta la aceste modificari, si sa mergeti sa intrebati reprezentantii bancii. Unele banci anunta clientul de aceste modificari, altele nu, pe motiv ca totul este specificat in contractul incheiat la deschiderea contului.

Aplică pentru Creditul Cetelem. Dobândă de la 8,9% si 0 comisioane.
Credite recomandate
1 / 2
Informatii banci

Sucursale, bancomate, sediul central, program de lucru, contact:

Toate bancile
Glosar financiar

Afla semnificatia celor mai importanti termeni financiar-bancari::

Toti termenii
Servicii conexe

Alte produse si servicii similare, oferite de reteaua noastra:

Disclaimer

Produsele bancare sunt actualizate de catre banci si sunt verificate in mod regulat de catre personalul nostru specializat. Pentru scurt timp pot aparea diferente intre informatiile prezentate de banci in cadrul site-ului nostru si informatiile prezentate pe site-urile acestora. Daca constatati asemenea diferente sau alte informatii care nu sunt corecte va rugam sa raportati aceasta problema (link catre raporteaza o problema). Pentru calculul ratei lunare, DAE (dobanda anuala efectiva) si a costului total al creditului VreauCredit.ro foloseste fie o metodologie de calcul proprie, fie una dezvoltata impreuna cu banca pentru anumite banci. Din acest motiv pot apare mici diferente in valorile acestor coeficienti fata de calculul pe care il veti obtine in sucursala bancii.
Pentru creditele bancare imobiliare sau ipotecare perioada minima este de 24 luni si maxima de 360 luni. Dae maxim este 20%.
DAE – dobanda anuala efectiva, contine toate costurile asociate creditului. Exemplu: Pentru un credit bancar si o suma imprumutata de 3000 euro pentru o perioada de 3 ani, rata lunara va fi de aproximativ 98 euro, DAE mediu de 10,14%, iar suma totala de restituit va fi de 3463 euro. Creditele bancare de nevoi personale fara garantii sunt oferite pentru perioade intre 2 si 60 luni iar DAE poate varia intre 7% si 36%.