Noutati si promotii

Am lansat aplicatia pentru mobile - VreauATM

Comparatie

Credite selectate pentru comparatie:

Mergi la comparatie

"Daca esti in crestere copil pana la 3 ani si ai restanta la banca, aceasta poate pune poprire pe indemnizatie??"

Conform Legii nr. 61/1993 privind alocatia de stat pentru copii si OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor, acestea nu pot fi urmarite silit in vederea recuperarii.
Asupra drepturilor prevazute de prezenta ordonanta de urgenta nu se datoreaza impozit si nici contributiile sociale obligatorii stabilite de lege.

De asemenea, nu pot face obiectul popririi ajutoarele pentru ingrijirea copilului bolnav, ajutoarele de maternitate, cele acordate in caz de deces, bursele de studii acordate de stat, diurnele, precum si orice alte asemenea indemnizatii cu destinatie speciala, stabilite potrivit legii.

Conform legii se pot pot face retineri doar pentru recuperarea unor sume platite in plus si necuvenit pentru aceste alocatii si indemnizatii.

Impotriva popririi si a actelor de executare silita doar debitorul poprit poate formula actiune in contestatie la executare in temeiul dispozitiilor art. 711 si urmatoarele din NCPC.

Dispozitiile art. 786 alin. (5) din Noul Cod de Procedura Civila restrang dreptul tertului poprit de a ataca masura instituirii popririi printr-o contestatie la executare, stabilind ca apararile sale vor putea fi invocate doar in fata instantei de judecata investita cu o eventuala cerere de validare a popririi. Asada, in cazul formularii contestatiei la executare de catre tertul poprit, aceasta va fi respinsa ca inadmisibila.

Alti au vizionat si

Credite recomandate

Calculator credite

Poti calcula venitul necesar, creditul maxim sau rata lunara ca sa descoperi unde te incadrezi.

Calculeaza

Aplica online

Alatura-te celor peste 100.000 de utilizatori care au aplicat deja. E gratuit, simplu si rapid!

Aplica