Se poate face asigurare de viata pentru o persoana grav bolnava

Intrebare adresata de Maria I.
Raspuns scris de Dl. Popescu pe 11.01.2016

"Se mai poate face asigurare de viata pentru o persoana care are deja grave probleme de sanatate si nu se stie cat mai traieste? Ce perioada de timp, cat trebuie cotizat pentru aceasta asigurare ca aceasta sa fie valabila si pentru a beneficia de ea? Va multumesc anticipat!!!"

In ceea ce priveste asigurarea de viata a persoanei grav bolnava, aceasta nu se poate face. Societatile de asigurari nu asigura astfel de persoane, riscul lor este mult prea mare.
De regula, in cazul asigurarilor de viata se cer analizele persoanei asigurate.

Riscurile acoperite prin intermediul unei asigurari de viata sunt:
- Riscul de supravietuire - daca la expirarea contractului de asigurare, asiguratul este in viata, acesta va primi banii aferenti sumei asigurate fie sub forma de pensie, fie intr-o suma unica, beneficiarul in acest caz poate fi asiguratul sau mostenitorul desemnat de acesta;
- Riscul de deces;
- Riscul de a pierde capactatea de munca;
- Riscul de invaliditate permanenta;
Toate clauzele pot fi incluse in contractul de baza al unei asigurari de viata sau pot fi luate separat.

Asiguratorii recomanda achizitionarea asigurarii de viata cat mai devreme, pentru tineri fiind mai ieftina pentru ca acestia de regula, nu sufera de boli cronice, iar reducerile de pret sunt considerabile.

Nu se poate vorbi de un pret standard la asigurarile de viata, in primul rand, fiecare societate de asigurare va avea propriile tarife si sisteme de calculare a primei de asigurare, dar si datorita faptului ca acest tip de asigurare este flexibila.

Aplică pentru Creditul Cetelem. Dobândă de la 8,9% si 0 comisioane.
Credite recomandate
1 / 2
Informatii banci

Sucursale, bancomate, sediul central, program de lucru, contact:

Toate bancile
Glosar financiar

Afla semnificatia celor mai importanti termeni financiar-bancari::

Toti termenii
Servicii conexe

Alte produse si servicii similare, oferite de reteaua noastra:

Disclaimer

Produsele bancare sunt actualizate de catre banci si sunt verificate in mod regulat de catre personalul nostru specializat. Pentru scurt timp pot aparea diferente intre informatiile prezentate de banci in cadrul site-ului nostru si informatiile prezentate pe site-urile acestora. Daca constatati asemenea diferente sau alte informatii care nu sunt corecte va rugam sa raportati aceasta problema (link catre raporteaza o problema). Pentru calculul ratei lunare, DAE (dobanda anuala efectiva) si a costului total al creditului VreauCredit.ro foloseste fie o metodologie de calcul proprie, fie una dezvoltata impreuna cu banca pentru anumite banci. Din acest motiv pot apare mici diferente in valorile acestor coeficienti fata de calculul pe care il veti obtine in sucursala bancii.
Pentru creditele bancare imobiliare sau ipotecare perioada minima este de 24 luni si maxima de 360 luni. Dae maxim este 20%.
DAE – dobanda anuala efectiva, contine toate costurile asociate creditului. Exemplu: Pentru un credit bancar si o suma imprumutata de 3000 euro pentru o perioada de 3 ani, rata lunara va fi de aproximativ 98 euro, DAE mediu de 10,14%, iar suma totala de restituit va fi de 3463 euro. Creditele bancare de nevoi personale fara garantii sunt oferite pentru perioade intre 2 si 60 luni iar DAE poate varia intre 7% si 36%.