Se mai plateste taxa de prima inmatriculare?

Intrebare adresata de Mioara M.
Raspuns scris de Dl. Popescu pe 27.10.2016

"Aveti posibilitatea sa ma lamuriti daca se mai plateste taxa de prima inmatriculare?"

Plenul Camerei Deputatilor a aprobat marti, 25.10.2016, in calitate de for decizional, eliminarea timbrului de mediu.
Daca presedintele Klaus Iohannis va promulga proiectul avizat de parlamentari, taxa va fi eliminata din 1 ianuarie 2017.

Producatorii auto s-au aratat nemultumiti de aceasta decizie si au avetizat ca astfel sunt puse in pericol multe locuri de munca. Ei au aratat ca anul trecut au fost inregistrate circa 2.000 de decese ca urmare a emisiilor de noxe produse de automobile, iar eliminarea timbrului de mediu va descuraja achizitia de autovehciule cu grad scazut de poluare.
Presedintele PSD, la initiativa caruia a fost aprobat proiectul de lege promite industriei auto sa compenseze pierderile reclamate. Propunerile ar fi introducerea unei noi suprataxe in pretul carburanților si majorarea impozitelor locale platite de proprietarii vehiculelor.

Aplică pentru Creditul Cetelem. Dobândă de la 8,9% si 0 comisioane.
Credite recomandate
1 / 2
Informatii banci

Sucursale, bancomate, sediul central, program de lucru, contact:

Toate bancile
Glosar financiar

Afla semnificatia celor mai importanti termeni financiar-bancari::

Toti termenii
Servicii conexe

Alte produse si servicii similare, oferite de reteaua noastra:

Disclaimer

Produsele bancare sunt actualizate de catre banci si sunt verificate in mod regulat de catre personalul nostru specializat. Pentru scurt timp pot aparea diferente intre informatiile prezentate de banci in cadrul site-ului nostru si informatiile prezentate pe site-urile acestora. Daca constatati asemenea diferente sau alte informatii care nu sunt corecte va rugam sa raportati aceasta problema (link catre raporteaza o problema). Pentru calculul ratei lunare, DAE (dobanda anuala efectiva) si a costului total al creditului VreauCredit.ro foloseste fie o metodologie de calcul proprie, fie una dezvoltata impreuna cu banca pentru anumite banci. Din acest motiv pot apare mici diferente in valorile acestor coeficienti fata de calculul pe care il veti obtine in sucursala bancii.
Pentru creditele bancare imobiliare sau ipotecare perioada minima este de 24 luni si maxima de 360 luni. Dae maxim este 20%.
DAE – dobanda anuala efectiva, contine toate costurile asociate creditului. Exemplu: Pentru un credit bancar si o suma imprumutata de 3000 euro pentru o perioada de 3 ani, rata lunara va fi de aproximativ 98 euro, DAE mediu de 10,14%, iar suma totala de restituit va fi de 3463 euro. Creditele bancare de nevoi personale fara garantii sunt oferite pentru perioade intre 2 si 60 luni iar DAE poate varia intre 7% si 36%.