Pot sa-mi fac asigurare de calatorie daca sunt deja plecat din tara?

Intrebare adresata de Victor M.
Raspuns scris de Dl. Popescu pe 04.01.2016

"Am nevoie de o asigurare de calatorie. Nu sunt in tara momentan, pot sa imi fac aceasta asigurare?"

Singura societate care preia in asigurare persoane care deja sunt plecate din tara este Allianz, dar polita intra in valabilitate peste 7 zile calendaristice de la emitere.

De regula asigurarea medicala de calatorie se incheie inainte ca asiguratul sa paraseasca tara sau asigurarea se poate incheia chiar in ziua plecarii, aceasta urmand sa intre in vigoare in 2 ore de la data emiterii.

Serviciile acoperite de asigurarea de calatorie, de regula, sunt: tratament ambulatoriu, proceduri de diagnosticare stabilite de medic, interventii chirurgicale de urgenta, repatrierea in caz de imbolnavire in condițiile recomandate de personalul de specialitate sau chiar repatrierea in caz de deces.
Nu sunt acoperite urmatoarele investigatii: tratarea bolilor cronice sau afectiunile preexistente cumpararii politei, tratarea bolilor sau accidentelor, din vina asiguratului, prin utilizarea drogurilor, alcoolului sau printr-o activitate care nu corespunde scopului declarat al calatoriei, tratamente stomatologice definitive, chirurgie plastica, serviciile medicale care nu sunt necesare pentru stabilirea diagnosticului sau pentru efectuarea tratamentului sau cure de odihna sau recuperare in sanatorii si centre de sanatate.

Aplică pentru Creditul Cetelem. Dobândă de la 8,9% si 0 comisioane.
Credite recomandate
1 / 2
Informatii banci

Sucursale, bancomate, sediul central, program de lucru, contact:

Toate bancile
Glosar financiar

Afla semnificatia celor mai importanti termeni financiar-bancari::

Toti termenii
Servicii conexe

Alte produse si servicii similare, oferite de reteaua noastra:

Disclaimer

Produsele bancare sunt actualizate de catre banci si sunt verificate in mod regulat de catre personalul nostru specializat. Pentru scurt timp pot aparea diferente intre informatiile prezentate de banci in cadrul site-ului nostru si informatiile prezentate pe site-urile acestora. Daca constatati asemenea diferente sau alte informatii care nu sunt corecte va rugam sa raportati aceasta problema (link catre raporteaza o problema). Pentru calculul ratei lunare, DAE (dobanda anuala efectiva) si a costului total al creditului VreauCredit.ro foloseste fie o metodologie de calcul proprie, fie una dezvoltata impreuna cu banca pentru anumite banci. Din acest motiv pot apare mici diferente in valorile acestor coeficienti fata de calculul pe care il veti obtine in sucursala bancii.
Pentru creditele bancare imobiliare sau ipotecare perioada minima este de 24 luni si maxima de 360 luni. Dae maxim este 20%.
DAE – dobanda anuala efectiva, contine toate costurile asociate creditului. Exemplu: Pentru un credit bancar si o suma imprumutata de 3000 euro pentru o perioada de 3 ani, rata lunara va fi de aproximativ 98 euro, DAE mediu de 10,14%, iar suma totala de restituit va fi de 3463 euro. Creditele bancare de nevoi personale fara garantii sunt oferite pentru perioade intre 2 si 60 luni iar DAE poate varia intre 7% si 36%.