Pot lua un credit de refinantare daca am restante?

Intrebare adresata de Maria M.
Raspuns scris de Dl. Popescu pe 09.03.2018

"Am mai multe credite, la unele am si restante, pot lua un credit de refinantare?"

Daca esti inregistrata cu restante in Biroul de Credit sansele tale de a contracta un credit de refinantare sunt scazute. Informatiile despre debitori sunt pastrate in baza de date a Biroului de Credit pana la 4 ani de la data achitarii lor.


O prima conditie pe care bancile o cer pentru acordarea unui credit de refinantare, este sa nu ai restante la alte credite. Restantele reprezinta un risc in plus pentru banca. Este indicat sa faci o refinantare inainte de a ajunge in Biroul de Credit.


Celelalte conditii ce trebuie indeplinite pentru a obtine un credit de refinantare, sunt asemanatoare creditului de nevoi personale. Este bine sa stii ca refinantarea se poate face la banca la care mai ai credite, sau chiar la o banca diferita.

Aplică pentru Creditul Cetelem. Dobândă de la 8,9% si 0 comisioane.
Credite recomandate
1 / 2
Informatii banci

Sucursale, bancomate, sediul central, program de lucru, contact:

Toate bancile
Glosar financiar

Afla semnificatia celor mai importanti termeni financiar-bancari::

Toti termenii
Servicii conexe

Alte produse si servicii similare, oferite de reteaua noastra:

Disclaimer

Produsele bancare sunt actualizate de catre banci si sunt verificate in mod regulat de catre personalul nostru specializat. Pentru scurt timp pot aparea diferente intre informatiile prezentate de banci in cadrul site-ului nostru si informatiile prezentate pe site-urile acestora. Daca constatati asemenea diferente sau alte informatii care nu sunt corecte va rugam sa raportati aceasta problema (link catre raporteaza o problema). Pentru calculul ratei lunare, DAE (dobanda anuala efectiva) si a costului total al creditului VreauCredit.ro foloseste fie o metodologie de calcul proprie, fie una dezvoltata impreuna cu banca pentru anumite banci. Din acest motiv pot apare mici diferente in valorile acestor coeficienti fata de calculul pe care il veti obtine in sucursala bancii.
Pentru creditele bancare imobiliare sau ipotecare perioada minima este de 24 luni si maxima de 360 luni. Dae maxim este 20%.
DAE – dobanda anuala efectiva, contine toate costurile asociate creditului. Exemplu: Pentru un credit bancar si o suma imprumutata de 3000 euro pentru o perioada de 3 ani, rata lunara va fi de aproximativ 98 euro, DAE mediu de 10,14%, iar suma totala de restituit va fi de 3463 euro. Creditele bancare de nevoi personale fara garantii sunt oferite pentru perioade intre 2 si 60 luni iar DAE poate varia intre 7% si 36%.