Pot lua un credit Prima Casa daca am un contract de intretinere?

Scris de Dl. Popescu pe 27.06.2017

Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu raspunsul la intrebarea: se poate achizitiona un apartament prin prima casa in conditiile in care exista un contract de intretinere in care este specificat clar ca devenim proprietari numai dupa decesul parintilor? Casa este la tara, iar noi stam cu chirie in Bucuresti.

Prin contractul de intretinere sunteti considerata proprietara. Insa, puteti beneficia de programul Prima Casa daca locuinta dobandita prin contractul de intretinere este in suprafata utila mai mica de 50 mp.


Contractul de intretinere este actul prin care o parte se obliga sa intretina si ingrijeasca cealalta parte pe o anumita durata. Daca partile nu au prevazut in contract durata intretinerii sau au mentionat numai caracterul viager al acesteia, atunci debitorul intretinerii ii datoreaza creditorului intretinere pentru toata durata vietii acestuia din urma.Contractul de intretinere este reglementat de Art. 2254 si urmatoarele din noul Cod Civil.

Aplică pentru Creditul Cetelem. Dobândă de la 8,9% si 0 comisioane.
Credite recomandate
1 / 2
Informatii banci

Sucursale, bancomate, sediul central, program de lucru, contact:

Toate bancile
Glosar financiar

Afla semnificatia celor mai importanti termeni financiar-bancari::

Toti termenii
Servicii conexe

Alte produse si servicii similare, oferite de reteaua noastra:

Disclaimer

Produsele bancare sunt actualizate de catre banci si sunt verificate in mod regulat de catre personalul nostru specializat. Pentru scurt timp pot aparea diferente intre informatiile prezentate de banci in cadrul site-ului nostru si informatiile prezentate pe site-urile acestora. Daca constatati asemenea diferente sau alte informatii care nu sunt corecte va rugam sa raportati aceasta problema (link catre raporteaza o problema). Pentru calculul ratei lunare, DAE (dobanda anuala efectiva) si a costului total al creditului VreauCredit.ro foloseste fie o metodologie de calcul proprie, fie una dezvoltata impreuna cu banca pentru anumite banci. Din acest motiv pot apare mici diferente in valorile acestor coeficienti fata de calculul pe care il veti obtine in sucursala bancii.
Pentru creditele bancare imobiliare sau ipotecare perioada minima este de 24 luni si maxima de 360 luni. Dae maxim este 20%.
DAE – dobanda anuala efectiva, contine toate costurile asociate creditului. Exemplu: Pentru un credit bancar si o suma imprumutata de 3000 euro pentru o perioada de 3 ani, rata lunara va fi de aproximativ 98 euro, DAE mediu de 10,14%, iar suma totala de restituit va fi de 3463 euro. Creditele bancare de nevoi personale fara garantii sunt oferite pentru perioade intre 2 si 60 luni iar DAE poate varia intre 7% si 36%.