Pot lua un credit daca am o poprire pe salariu?

Intrebare adresata de Suzy P.
Raspuns scris de Dl. Popescu pe 01.03.2018

Am o poprire pe contul in care mi se vireaza salariul la BT, poprire rezultata din taxe si impozite din trecut. Pot sa iau un credit pentru a acoperi aceasta poprire. Imi e mult mai usor sa platesc o rata de 150-200 de lei lunar pe o perioada mai lunga, decat sa imi retina 1/3 din venit.

In situatia in care aveti o executare silita, sansele de a obtine un credit sunt scazute.

Orice banca verifica inaintea aprobarii unui credit istoricul financiar al potentialului client si comportamentul de plata al acestuia pentru a stabili riscul.


De asemenea, este evaluat si gradul de indatorare al clientului. Pentru un credit de nevoi personale gradul de indatorare este de 40%. Iar in situatia dumneavoastra se poate lua in calcul doar 2/3 din venitul obtinut.Pentru a contracta un credit puteti apela si la Institutiile Financiare Nebancare (IFN). Acestea au conditii de creditare mai permisive, insa costurile creditelor sunt mult mai ridicate.


Aplică pentru Creditul Cetelem. Dobândă de la 8,9% si 0 comisioane.
Credite recomandate
1 / 2
Informatii banci

Sucursale, bancomate, sediul central, program de lucru, contact:

Toate bancile
Glosar financiar

Afla semnificatia celor mai importanti termeni financiar-bancari::

Toti termenii
Servicii conexe

Alte produse si servicii similare, oferite de reteaua noastra:

Disclaimer

Produsele bancare sunt actualizate de catre banci si sunt verificate in mod regulat de catre personalul nostru specializat. Pentru scurt timp pot aparea diferente intre informatiile prezentate de banci in cadrul site-ului nostru si informatiile prezentate pe site-urile acestora. Daca constatati asemenea diferente sau alte informatii care nu sunt corecte va rugam sa raportati aceasta problema (link catre raporteaza o problema). Pentru calculul ratei lunare, DAE (dobanda anuala efectiva) si a costului total al creditului VreauCredit.ro foloseste fie o metodologie de calcul proprie, fie una dezvoltata impreuna cu banca pentru anumite banci. Din acest motiv pot apare mici diferente in valorile acestor coeficienti fata de calculul pe care il veti obtine in sucursala bancii.
Pentru creditele bancare imobiliare sau ipotecare perioada minima este de 24 luni si maxima de 360 luni. Dae maxim este 20%.
DAE – dobanda anuala efectiva, contine toate costurile asociate creditului. Exemplu: Pentru un credit bancar si o suma imprumutata de 3000 euro pentru o perioada de 3 ani, rata lunara va fi de aproximativ 98 euro, DAE mediu de 10,14%, iar suma totala de restituit va fi de 3463 euro. Creditele bancare de nevoi personale fara garantii sunt oferite pentru perioade intre 2 si 60 luni iar DAE poate varia intre 7% si 36%.