Contract de munca pe 2 ore, pot lua un imprumut?

Intrebare adresata de Laura P.
Raspuns scris de Dl. Popescu pe 16.02.2016

"Buna ziua. In cazul in care lucrez cu 2 ore pe contractul de munca, pot cere un imprumut?"

Veniturile cu caracter cert si permanent sunt cele preferate de banci. Posibiliatatea acordarii unui credit depinde de valoarea salariului dumneavoastra, precum si de alti factori.
Gradul de indatorare este forte important pentru banci. Acesta exprima sub forma procentuala raportul dintre ratele lunare la creditul contractat si venitul disponibil. Gradul de indatorare, incepand cu 2019 este de 40% din venituri.
Este necesar ca pentru venitul obtinut sa puteti aduce documente doveditoare si sa indepliniti conditiile referitoare la vechimea in munca, vechimea la actualul angajator, varsta si istoric de creditare. Cu toate acestea, bancile analizeaza situatia si motivatia angajarii in regim de 2 ore.
Puteti vedea aici oferta de credite nevoi personale.
Este bine sa stiti ca pentru un credit puteti apela si la institutiile financiare nebancare (IFN). Acestea au conditii de creditare mai permisive, insa costurile creditelor sunt mai ridicate.

Aplică pentru Creditul Cetelem. Dobândă de la 8,9% si 0 comisioane.
Credite recomandate
1 / 2
Informatii banci

Sucursale, bancomate, sediul central, program de lucru, contact:

Toate bancile
Glosar financiar

Afla semnificatia celor mai importanti termeni financiar-bancari::

Toti termenii
Servicii conexe

Alte produse si servicii similare, oferite de reteaua noastra:

Disclaimer

Produsele bancare sunt actualizate de catre banci si sunt verificate in mod regulat de catre personalul nostru specializat. Pentru scurt timp pot aparea diferente intre informatiile prezentate de banci in cadrul site-ului nostru si informatiile prezentate pe site-urile acestora. Daca constatati asemenea diferente sau alte informatii care nu sunt corecte va rugam sa raportati aceasta problema (link catre raporteaza o problema). Pentru calculul ratei lunare, DAE (dobanda anuala efectiva) si a costului total al creditului VreauCredit.ro foloseste fie o metodologie de calcul proprie, fie una dezvoltata impreuna cu banca pentru anumite banci. Din acest motiv pot apare mici diferente in valorile acestor coeficienti fata de calculul pe care il veti obtine in sucursala bancii.
Pentru creditele bancare imobiliare sau ipotecare perioada minima este de 24 luni si maxima de 360 luni. Dae maxim este 20%.
DAE – dobanda anuala efectiva, contine toate costurile asociate creditului. Exemplu: Pentru un credit bancar si o suma imprumutata de 3000 euro pentru o perioada de 3 ani, rata lunara va fi de aproximativ 98 euro, DAE mediu de 10,14%, iar suma totala de restituit va fi de 3463 euro. Creditele bancare de nevoi personale fara garantii sunt oferite pentru perioade intre 2 si 60 luni iar DAE poate varia intre 7% si 36%.