Pot lua un credit cu pensie de handicapat?

Intrebare adresata de Mary F.
Raspuns scris de Dl. Popescu pe 11.02.2016

"Pot lua un credit cu pensie de handicapat? Pensia este definitiva."

Bancile iau in considerare in proportie de 100% veniturile certe. Prin urmare, daca pensia este definitiva puteti lua un credit.
De asemenea, posibilitatea contractarii unui credit depinde de valoarea pensiei dar si de istoricul dumneavoastra de client. Gradul de indatorare acceptat de banci variaza de la banca la banca si poate fi intre 50% - 60%.

In functie de gradul de handicap puteti beneficia de un credit cu dobanda subventionata de ANPH (Autoritatea Nationala pentru Persoanele cu Handicap), conform Legii 448/2006. Un astfel de credit poate fi accesat doar pentru una dintre aceste 2 destinatii: achizitionarea unui singur mijloc de transport si pentru adaptarea unei locuinte conform nevoilor individuale de acces.

Aplică pentru Creditul Cetelem. Dobândă de la 8,9% si 0 comisioane.
Credite recomandate
1 / 2
Informatii banci

Sucursale, bancomate, sediul central, program de lucru, contact:

Toate bancile
Glosar financiar

Afla semnificatia celor mai importanti termeni financiar-bancari::

Toti termenii
Servicii conexe

Alte produse si servicii similare, oferite de reteaua noastra:

Disclaimer

Produsele bancare sunt actualizate de catre banci si sunt verificate in mod regulat de catre personalul nostru specializat. Pentru scurt timp pot aparea diferente intre informatiile prezentate de banci in cadrul site-ului nostru si informatiile prezentate pe site-urile acestora. Daca constatati asemenea diferente sau alte informatii care nu sunt corecte va rugam sa raportati aceasta problema (link catre raporteaza o problema). Pentru calculul ratei lunare, DAE (dobanda anuala efectiva) si a costului total al creditului VreauCredit.ro foloseste fie o metodologie de calcul proprie, fie una dezvoltata impreuna cu banca pentru anumite banci. Din acest motiv pot apare mici diferente in valorile acestor coeficienti fata de calculul pe care il veti obtine in sucursala bancii.
Pentru creditele bancare imobiliare sau ipotecare perioada minima este de 24 luni si maxima de 360 luni. Dae maxim este 20%.
DAE – dobanda anuala efectiva, contine toate costurile asociate creditului. Exemplu: Pentru un credit bancar si o suma imprumutata de 3000 euro pentru o perioada de 3 ani, rata lunara va fi de aproximativ 98 euro, DAE mediu de 10,14%, iar suma totala de restituit va fi de 3463 euro. Creditele bancare de nevoi personale fara garantii sunt oferite pentru perioade intre 2 si 60 luni iar DAE poate varia intre 7% si 36%.