Am pensie de invaliditate dar lucrez cu jumatate de norma, pot lua un credit?

Intrebare adresata de Bogdan B.
Raspuns scris de Dl. Popescu pe 15.05.2017

"Am pensie de invaliditate dar lucrez cu jumatate de norma, ce parere aveti, poate ma ajutati cumva."

Principalele venituri acceptate de banci sunt cele din salarii si pensii. De asemenea, sunt luate in calcul si alte tipuri de venituri, insa procentul luat in calcul difera in functie de banca.


Pentru ca veniturile din pensia de invaliditate sa fie acceptate, acestea trebuie sa aiba caracter permanent si sa poata fi dovedite cu acte.


De asemenea, in cazul dumneavostra poate fi luat in calcul si venitul din job-ul part-time, in aceeasi conditii, daca are caracter permanent si poate fi dovedit cu acte.


Pentru a obtine un credit de nevoi personale / credit ipotecar este necesar sa aveti o vechime de 3 luni la actualul loc de munca si 1 an vechime totala in munca (conditie pusa de majoritatea bancilor). Alte conditii ce trebuie indeplinite sunt legate de varsta, istoricul de creditare si gradul de indatorare. Acesta difera de la banca la banca si poate fi intre 30% si 60%. El reprezinta procentul din venitul lunar considerat de banca potrivit pentru a fi alocat platii ratelor.

Atualizare: Incepand cu  ianuarie 2019 gradul de indatorare este de 40% la toate bancile, pentru creditele in lei. 
 

Daca doriti un credit puteti realiza o Aplicatie Online Credit. Completati campurile din pagina si trimiteti aplicatia. Datele vor fi transmise catre banca, de unde veti fi contactat in scurt timp de un reprezentant al acesteia pentru a va oferi detalii suplimentare cu privire al posibilitatea de a obtine un credit, fara a fi nevoie sa faceti un drum la banca.


Aplică pentru Creditul Cetelem. Dobândă de la 8,9% si 0 comisioane.
Credite recomandate
1 / 2
Informatii banci

Sucursale, bancomate, sediul central, program de lucru, contact:

Toate bancile
Glosar financiar

Afla semnificatia celor mai importanti termeni financiar-bancari::

Toti termenii
Servicii conexe

Alte produse si servicii similare, oferite de reteaua noastra:

Disclaimer

Produsele bancare sunt actualizate de catre banci si sunt verificate in mod regulat de catre personalul nostru specializat. Pentru scurt timp pot aparea diferente intre informatiile prezentate de banci in cadrul site-ului nostru si informatiile prezentate pe site-urile acestora. Daca constatati asemenea diferente sau alte informatii care nu sunt corecte va rugam sa raportati aceasta problema (link catre raporteaza o problema). Pentru calculul ratei lunare, DAE (dobanda anuala efectiva) si a costului total al creditului VreauCredit.ro foloseste fie o metodologie de calcul proprie, fie una dezvoltata impreuna cu banca pentru anumite banci. Din acest motiv pot apare mici diferente in valorile acestor coeficienti fata de calculul pe care il veti obtine in sucursala bancii.
Pentru creditele bancare imobiliare sau ipotecare perioada minima este de 24 luni si maxima de 360 luni. Dae maxim este 20%.
DAE – dobanda anuala efectiva, contine toate costurile asociate creditului. Exemplu: Pentru un credit bancar si o suma imprumutata de 3000 euro pentru o perioada de 3 ani, rata lunara va fi de aproximativ 98 euro, DAE mediu de 10,14%, iar suma totala de restituit va fi de 3463 euro. Creditele bancare de nevoi personale fara garantii sunt oferite pentru perioade intre 2 si 60 luni iar DAE poate varia intre 7% si 36%.