Daca am 45 de ani pot lua un credit Prima Casa?

Intrebare adresata de Mircea S.
Raspuns scris de Dl. Popescu pe 09.01.2017

"Daca am 45 de ani pot lua un credit Prima Casa?"

In functie de banca, cerintele legate de varsta pentru programul Prima Casa, difera. Varsta minima ceruta poate fi intre 18, 21 sau chiar 25 ani, iar cea maxima sa fie cuprinsa intre 65 - 70 ani, la sfarsitul perioadei de creditare.


Daca ai 45 de ani poti achizitiona un credit Prima Casa, dar perioada de creditare nu poate depasi 25 de ani, astfel sa nu depasesti varsta maxima (70 ani) la sfarsitul perioadei de creditare.


O alta conditie importanta in accesarea unui credit Prima Casa este sa fii cetatean roman si sa nu detii sau sa fi detinut o locuinta in proprietate, individual sau in comun, indiferent de modul in care a fost dobandita, cu exceptia cotelor parti din locuintele dobandite prin mostenire.

Aplică pentru Creditul Cetelem. Dobândă de la 8,9% si 0 comisioane.
Credite recomandate
1 / 2
Informatii banci

Sucursale, bancomate, sediul central, program de lucru, contact:

Toate bancile
Glosar financiar

Afla semnificatia celor mai importanti termeni financiar-bancari::

Toti termenii
Servicii conexe

Alte produse si servicii similare, oferite de reteaua noastra:

Disclaimer

Produsele bancare sunt actualizate de catre banci si sunt verificate in mod regulat de catre personalul nostru specializat. Pentru scurt timp pot aparea diferente intre informatiile prezentate de banci in cadrul site-ului nostru si informatiile prezentate pe site-urile acestora. Daca constatati asemenea diferente sau alte informatii care nu sunt corecte va rugam sa raportati aceasta problema (link catre raporteaza o problema). Pentru calculul ratei lunare, DAE (dobanda anuala efectiva) si a costului total al creditului VreauCredit.ro foloseste fie o metodologie de calcul proprie, fie una dezvoltata impreuna cu banca pentru anumite banci. Din acest motiv pot apare mici diferente in valorile acestor coeficienti fata de calculul pe care il veti obtine in sucursala bancii.
Pentru creditele bancare imobiliare sau ipotecare perioada minima este de 24 luni si maxima de 360 luni. Dae maxim este 20%.
DAE – dobanda anuala efectiva, contine toate costurile asociate creditului. Exemplu: Pentru un credit bancar si o suma imprumutata de 3000 euro pentru o perioada de 3 ani, rata lunara va fi de aproximativ 98 euro, DAE mediu de 10,14%, iar suma totala de restituit va fi de 3463 euro. Creditele bancare de nevoi personale fara garantii sunt oferite pentru perioade intre 2 si 60 luni iar DAE poate varia intre 7% si 36%.