Ce suprafata minima trebuie sa aiba garsionera luata prin Prima Casa?

Intrebare adresata de Georgiana G.
Raspuns scris de cineva pe 22.03.2018

"Doresc sa achizitionez prin programul Prima Casa o garsionera. Ce suprafata minima trebuie sa aiba garsionera si ce an de constructie?

Intre ultimul angajator si actualul angajator, am o pauza de 6 luni nelucrate. Am lucrat, dar din pacate nu mi s-a inregistrat contractul."

Legea locuintei 114/1996 este cea care stabileste suprafata minima a unei locuinte. Aceasta prevede ca suprafata minima utila pentru o garsoniera este de 37 mp, iar la un aparta­ment cu trei camere este de 66 mp. Insa, pentru a se incadra din punct de vedere financiar in Programul Prima Casa, dezvoltatorii imobiliari, vand locuinte care incalca minimul legal. Bancile solicita ca locuinta achizitionata sa aiba toate documentatia in regula, iar Primaria este cea care da avizele de construire.

Un an de constructie nu este impus, ceea ce trebuie respectat este clasa de eficienta energetica. Locuinta care se achizitioneaza in cadrul Programului trebuie sa se incadreze in una dintre clasele A, B sau C de eficienta energetica.

De asemenea, valoarea creditului va fi diferita in functie de tipul locuintei ce urmeaza sa fie achizitionata:

- 57.000 euro in cazul locuintelor vechi;

- 66.500 euro pentru locuintele noi (cu o vechime mai mica de 5 ani la momentul solicitarii creditului) si cele consolidate seismic dar si pentru locuintele nefinalizate (aflate in diverse faze de executie) si pentru cele ce urmeaza sa se construiasca;

- 71.250 euro pentru locuintele care urmeaza sa se construiasca prin asocierea mai multor persoane fizic.


In ceea ce priveste vechimea in munca, aceasta poate varia de la institutie financiara la alta. Majoritatea bancilor solicita o vechime totala in munca de minimum 12 luni fara intreruperi mai mari de 30 de zile, si 3-6 luni la ultimul angajator.

Aplică pentru Creditul Cetelem. Dobândă de la 8,9% si 0 comisioane.
Credite recomandate
1 / 2
Informatii banci

Sucursale, bancomate, sediul central, program de lucru, contact:

Toate bancile
Glosar financiar

Afla semnificatia celor mai importanti termeni financiar-bancari::

Toti termenii
Servicii conexe

Alte produse si servicii similare, oferite de reteaua noastra:

Disclaimer

Produsele bancare sunt actualizate de catre banci si sunt verificate in mod regulat de catre personalul nostru specializat. Pentru scurt timp pot aparea diferente intre informatiile prezentate de banci in cadrul site-ului nostru si informatiile prezentate pe site-urile acestora. Daca constatati asemenea diferente sau alte informatii care nu sunt corecte va rugam sa raportati aceasta problema (link catre raporteaza o problema). Pentru calculul ratei lunare, DAE (dobanda anuala efectiva) si a costului total al creditului VreauCredit.ro foloseste fie o metodologie de calcul proprie, fie una dezvoltata impreuna cu banca pentru anumite banci. Din acest motiv pot apare mici diferente in valorile acestor coeficienti fata de calculul pe care il veti obtine in sucursala bancii.
Pentru creditele bancare imobiliare sau ipotecare perioada minima este de 24 luni si maxima de 360 luni. Dae maxim este 20%.
DAE – dobanda anuala efectiva, contine toate costurile asociate creditului. Exemplu: Pentru un credit bancar si o suma imprumutata de 3000 euro pentru o perioada de 3 ani, rata lunara va fi de aproximativ 98 euro, DAE mediu de 10,14%, iar suma totala de restituit va fi de 3463 euro. Creditele bancare de nevoi personale fara garantii sunt oferite pentru perioade intre 2 si 60 luni iar DAE poate varia intre 7% si 36%.