Noutati si promotii

Am lansat aplicatia pentru mobile - VreauATM

Comparatie

Credite selectate pentru comparatie:

Mergi la comparatie

"Doresc sa achizitionez prin programul Prima Casa o garsionera. Ce suprafata minima trebuie sa aiba garsionera si ce an de constructie?

Intre ultimul angajator si actualul angajator, am o pauza de 6 luni nelucrate. Am lucrat, dar din pacate nu mi s-a inregistrat contractul."

Legea locuintei 114/1996 este cea care stabileste suprafata minima a unei locuinte. Aceasta prevede ca suprafata minima utila pentru o garsoniera este de 37 mp, iar la un aparta­ment cu trei camere este de 66 mp. Insa, pentru a se incadra din punct de vedere financiar in Programul Prima Casa, dezvoltatorii imobiliari, vand locuinte care incalca minimul legal. Bancile solicita ca locuinta achizitionata sa aiba toate documentatia in regula, iar Primaria este cea care da avizele de construire.

Un an de constructie nu este impus, ceea ce trebuie respectat este clasa de eficienta energetica. Locuinta care se achizitioneaza in cadrul Programului trebuie sa se incadreze in una dintre clasele A, B sau C de eficienta energetica.

De asemenea, valoarea creditului va fi diferita in functie de tipul locuintei ce urmeaza sa fie achizitionata:

- 57.000 euro in cazul locuintelor vechi;

- 66.500 euro pentru locuintele noi (cu o vechime mai mica de 5 ani la momentul solicitarii creditului) si cele consolidate seismic dar si pentru locuintele nefinalizate (aflate in diverse faze de executie) si pentru cele ce urmeaza sa se construiasca;

- 71.250 euro pentru locuintele care urmeaza sa se construiasca prin asocierea mai multor persoane fizic.


In ceea ce priveste vechimea in munca, aceasta poate varia de la institutie financiara la alta. Majoritatea bancilor solicita o vechime totala in munca de minimum 12 luni fara intreruperi mai mari de 30 de zile, si 3-6 luni la ultimul angajator.

Alti au vizionat si

Credite recomandate

Calculator credite

Poti calcula venitul necesar, creditul maxim sau rata lunara ca sa descoperi unde te incadrezi.

Calculeaza

Aplica online

Alatura-te celor peste 100.000 de utilizatori care au aplicat deja. E gratuit, simplu si rapid!

Aplica