Noutati si promotii

Am lansat aplicatia pentru mobile - VreauATM

Comparatie

Credite selectate pentru comparatie:

Mergi la comparatie

"Salut, daca am 20 de ani, pot lua credit pentru nevoi personale? Lucrez de 1 an si 2 luni, dar doar de 4 luni la norma intreaga. Multumesc anticipat"

Buna ziua,
Majoritatea institutiilor financiare cer ca varsta minima a solicitantului sa fie de 18 ani. Sunt si institutii la care aceasta limita minima este de 21 de ani. Prin urmare varsta nu ar trebui sa fie un impediment.
Alte conditii ce trebuie indeplinite pentru obtinerea unui credit de nevoi personale sunt: vechimea in munca. Aceasta trebuie sa fie de cel putin 3-6 luni la actualul angajator si cel putin 1 an vechime totala in piata muncii. Este foarte important ca vechimea totala sa nu fie intrerupta. Daca ti-ai schimbat locul de munca trebuie sa existe continuitate.
Pentru a obtine un credit de nevoi personale trebuie sa nu inregistrezi restante, sa ai venituri permanente, sa nu depasesti gradul de indatorare cerut de banca.
Gradul de indatorare reprezinta raportul dintre valoarea ratelor lunare la credite si veniturile nete, din care se scad cheltuielile de subzistenta. Gradul de indatorare admis de banci difera de la banca la banca (intre 50% si 75%). In 2019 gradul de indatorare a fost plafonat la 40% din venit, iar in cazul creditelor in valuta plafonul este de 20% din venit

Alti au vizionat si

Credite recomandate

Calculator credite

Poti calcula venitul necesar, creditul maxim sau rata lunara ca sa descoperi unde te incadrezi.

Calculeaza

Aplica online

Alatura-te celor peste 100.000 de utilizatori care au aplicat deja. E gratuit, simplu si rapid!

Aplica