Cerere de credit respinsa, ce pot sa fac?

Intrebare adresata de Paschir V.
Raspuns scris de Dl. Popescu pe 28.12.2015

"Am depus o cerere pentru un credit si am fost respins. Ce pot sa fac?"

Obtinerea unui credit depinde de veniturile obtinute, istoricul de creditare, dar si de alte conditii care pot fi diferite de la banca la banca.
La contractarea unui credit bancile cer sa nu ai restante la alte credite, sa nu fii inregistrat in Biroul de Credit sau CRB (Centrala Riscurilor Bancare).
Veniturile cu caracter cert si permanent sunt cele preferate de banci.
Varsa solicitantului trebuie sa fie cuprinsa intre 18 si 70 de ani la sfarsitul perioadei de creditare (varsta minima si cea maxima difera in functie de banca si de tipul creditului solicitat).
Vechimea in munca este o conditie necesara pentru obtinerea unui credit. Bancile cer cel putin 3 - 6 luni vechime la actualul angajator si cel putin 1 an vechime totala in piata muncii.
De asemenea, este foarte important ca acest an de vechime totala sa nu fie intrerupt. Daca ti-ai schimbat locul de munca trebuie sa existe continuitate.

In functie de creditul pe care doresti sa il soliciti, poti incerca la mai multe banci sau chiar la institutiile financiare nebancare (IFN). Acestea acorda credite la costuri mai ridicate, insa au o politica de acordare mai permisiva.

Aplică pentru Creditul Cetelem. Dobândă de la 8,9% si 0 comisioane.
Credite recomandate
1 / 2
Informatii banci

Sucursale, bancomate, sediul central, program de lucru, contact:

Toate bancile
Glosar financiar

Afla semnificatia celor mai importanti termeni financiar-bancari::

Toti termenii
Servicii conexe

Alte produse si servicii similare, oferite de reteaua noastra:

Disclaimer

Produsele bancare sunt actualizate de catre banci si sunt verificate in mod regulat de catre personalul nostru specializat. Pentru scurt timp pot aparea diferente intre informatiile prezentate de banci in cadrul site-ului nostru si informatiile prezentate pe site-urile acestora. Daca constatati asemenea diferente sau alte informatii care nu sunt corecte va rugam sa raportati aceasta problema (link catre raporteaza o problema). Pentru calculul ratei lunare, DAE (dobanda anuala efectiva) si a costului total al creditului VreauCredit.ro foloseste fie o metodologie de calcul proprie, fie una dezvoltata impreuna cu banca pentru anumite banci. Din acest motiv pot apare mici diferente in valorile acestor coeficienti fata de calculul pe care il veti obtine in sucursala bancii.
Pentru creditele bancare imobiliare sau ipotecare perioada minima este de 24 luni si maxima de 360 luni. Dae maxim este 20%.
DAE – dobanda anuala efectiva, contine toate costurile asociate creditului. Exemplu: Pentru un credit bancar si o suma imprumutata de 3000 euro pentru o perioada de 3 ani, rata lunara va fi de aproximativ 98 euro, DAE mediu de 10,14%, iar suma totala de restituit va fi de 3463 euro. Creditele bancare de nevoi personale fara garantii sunt oferite pentru perioade intre 2 si 60 luni iar DAE poate varia intre 7% si 36%.