Cum imi pot repara masina daca am primit de la cel care m-a lovit o polita RCA la Astra?

Intrebare adresata de Constantin B.
Raspuns scris de Dl. Popescu pe 06.01.2016

“Acum o saptamana am fost lovit din spate de un alt autoturism. Mi-a dat polita RCA care este la Astra. Cum procedez avand in vedere ca este vorba despre Astra? Am vreo sansa sa imi repar masina pe aceasta asigurare?”

Avand in vedere ca asigurarea este la Astra, iar aceasta are momentan o situatie incerta, este necesar sa te adresezi Fondului de Garantare al Asiguratilor.

Poti depune o cerere online pentru deschiderea dosarului de dauna sau chiar la sediul FGA. Cererea tip se poate gasi pe site-ul Fondului de Garantare al Asiguratilor. Dupa depunerea cererii, urmatorul pas este sa fii contactat de un agent evaluator.
Acesta va veni sa iti evalueze dauna masini, insa reparatia va trebui sa fie suportata de tine, iar devizul si dovada reparatiei si a cheltuielilor, trimise la FGA, pentru a-ti recupera banii in momentul cand situatia ASTRA este clarificata si cand randul tau va veni, caci lista de asteptare este mare.

Credite recomandate
1 / 1
Informatii banci

Sucursale, bancomate, sediul central, program de lucru, contact:

Toate bancile
Glosar financiar

Afla semnificatia celor mai importanti termeni financiar-bancari::

Toti termenii
Servicii conexe

Alte produse si servicii similare, oferite de reteaua noastra:

Disclaimer

Produsele bancare sunt actualizate de catre banci si sunt verificate in mod regulat de catre personalul nostru specializat. Pentru scurt timp pot aparea diferente intre informatiile prezentate de banci in cadrul site-ului nostru si informatiile prezentate pe site-urile acestora. Daca constatati asemenea diferente sau alte informatii care nu sunt corecte va rugam sa raportati aceasta problema (link catre raporteaza o problema). Pentru calculul ratei lunare, DAE (dobanda anuala efectiva) si a costului total al creditului VreauCredit.ro foloseste fie o metodologie de calcul proprie, fie una dezvoltata impreuna cu banca pentru anumite banci. Din acest motiv pot apare mici diferente in valorile acestor coeficienti fata de calculul pe care il veti obtine in sucursala bancii.
Pentru creditele bancare imobiliare sau ipotecare perioada minima este de 24 luni si maxima de 360 luni. Dae maxim este 20%.
DAE – dobanda anuala efectiva, contine toate costurile asociate creditului. Exemplu: Pentru un credit bancar si o suma imprumutata de 3000 euro pentru o perioada de 3 ani, rata lunara va fi de aproximativ 98 euro, DAE mediu de 10,14%, iar suma totala de restituit va fi de 3463 euro. Creditele bancare de nevoi personale fara garantii sunt oferite pentru perioade intre 2 si 60 luni iar DAE poate varia intre 7% si 36%.