Cum este posibil sa ajung in biroul de credit daca nu sunt datoare cu nimic?

Intrebare adresata de Andreea C.
Raspuns scris de Dl. Popescu pe 28.11.2016

"Cum este posibil sa ajung in biroul de credit daca nu sunt datoare cu nimic la nimeni si nu mi-am facut niciodata un imprumut si nici nu am girat. Este posibil sa faca cineva un credit in numele meu, cu o simpla copie de buletin?"

Bancile raporteaza la Biroul de Credit intarzieri la plata ratelor scadente mai mari de 30 de zile calendaristice.
In Biroul de Credit nu sunt raportate datoriile cu comisioanele bancare pentru carduri. In Biroul de Credit ajung doar restantierii la credite. Poate fi vorba si despre un card de credit, un card de cumparaturi.
Pentru a fi sigura ca nu este vorba despre altfel de restante poti cere un raport la Biroul de Credit. Ai nevoie de o cerere insotita de o copie a actului de identitate, trimise pe mail la adresa situatie@birouldecredit.ro.
Prima solicitare adresata Biroului de Credit pe parcursul aceluiasi an calendaristic este gratuita.
Informatiile iti vor fi prezentate prin e-mail, sau prin Posta Romana, in conformitate cu cererea ta.
Teoretic nu este posibil ca altcineva sa faca un credit in locul tau, insa cel mai bine este sa verifici si sa identifici care este cauza pentru care esti in Biroul de Credit.

De asemenea, este bine sa stii ca ai dreptul la interventie: dreptul de a obtine, la cerere si in mod gratuit, rectificarea, actualizarea, blocarea, stergerea sau transformarea in date anonime a datelor a caror prelucrare nu este conforma legii; dar si dreptul de opozitie: de a te opune in orice moment, ca datele care o vizeaza sa faca obiectul unei prelucrari, cu exceptia cazurilor in care exista dispozitii legale contrare.

Aplică pentru Creditul Cetelem. Dobândă de la 8,9% si 0 comisioane.
Credite recomandate
1 / 2
Informatii banci

Sucursale, bancomate, sediul central, program de lucru, contact:

Toate bancile
Glosar financiar

Afla semnificatia celor mai importanti termeni financiar-bancari::

Toti termenii
Servicii conexe

Alte produse si servicii similare, oferite de reteaua noastra:

Disclaimer

Produsele bancare sunt actualizate de catre banci si sunt verificate in mod regulat de catre personalul nostru specializat. Pentru scurt timp pot aparea diferente intre informatiile prezentate de banci in cadrul site-ului nostru si informatiile prezentate pe site-urile acestora. Daca constatati asemenea diferente sau alte informatii care nu sunt corecte va rugam sa raportati aceasta problema (link catre raporteaza o problema). Pentru calculul ratei lunare, DAE (dobanda anuala efectiva) si a costului total al creditului VreauCredit.ro foloseste fie o metodologie de calcul proprie, fie una dezvoltata impreuna cu banca pentru anumite banci. Din acest motiv pot apare mici diferente in valorile acestor coeficienti fata de calculul pe care il veti obtine in sucursala bancii.
Pentru creditele bancare imobiliare sau ipotecare perioada minima este de 24 luni si maxima de 360 luni. Dae maxim este 20%.
DAE – dobanda anuala efectiva, contine toate costurile asociate creditului. Exemplu: Pentru un credit bancar si o suma imprumutata de 3000 euro pentru o perioada de 3 ani, rata lunara va fi de aproximativ 98 euro, DAE mediu de 10,14%, iar suma totala de restituit va fi de 3463 euro. Creditele bancare de nevoi personale fara garantii sunt oferite pentru perioade intre 2 si 60 luni iar DAE poate varia intre 7% si 36%.