Cum este garantat creditul punte din cadrul Start-up Nation, care sunt costurile si in cat timp avem banii?

Intrebare adresata de Costel U.
Raspuns scris de Dl. Popescu pe 01.02.2018

"Buna ziua. Suntem o firma care a primit aprobarea pentru finantare in cadrul programului Start-up Nation. Am decis sa lucram cu Banca Transilvania, dar mai avem neclaritati. Creditul este garantat in proportie de 80% de FNGCIMM, insa restul de 20% cum se garanteaza? Care sunt costurile creditului punte si in cat timp putem avea banii?

Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNCGIMM) garanteaza 80% din valoarea creditului, iar pentru cei 20% banca nu solicita garantii materiale, insa contractele sunt semnate de detinatorul firmei, ceea ce inseamna ca acesta garanteaza cu proprietatile.
Comisioanele pentru creditul punte Start-up Nation, acordat de Banca Transilvania sunt: dobanda fixa de 3,9 %/an; comision de acordare de 0,75 % din valoarea creditului, perceput la data efectuarii primei trageri din credit; comision de gestiune lunara de 0,08% din valoarea creditului. De asemenea, este posibil sa existe costuri suplimentare generate de cresterea de curs valutar. In ultima perioada euro a avut cresteri seminificative, pe 23 ianuarie a atins maximul istoric fata de moneda nationala.
Din momentul in care ai aflat ca ai creditul aprobat de banca, totul depinde de tine, in cat timp ai gata dosarul de achizitii (cereri de oferta, oferte primite, proces verbal de adjudecare, facturi si contracte). Odata ce ai acest dosar gata, poti solicita tragerea catre banca, iar aceasta se va face in 1-2 zile. Conform facturilor si contractelor, plata se face direct catre furnizori.

Profită de ratele fixe săptămânale de la 14 lei, pentru împrumuturi de până la 15.000 de lei!
Credite recomandate
1 / 2

Informatii banci

Sucursale, bancomate, sediul central, program de lucru, contact:

Toate bancile

Glosar financiar

Afla semnificatia celor mai importanti termeni financiar-bancari:

Toti termenii

Servicii conexe

Alte produse si servicii similare, oferite de reteaua noastra: