Cum este garantat creditul punte din cadrul Start-up Nation, care sunt costurile si in cat timp avem banii?

Intrebare adresata de Costel U.
Raspuns scris de Dl. Popescu pe 01.02.2018

"Buna ziua. Suntem o firma care a primit aprobarea pentru finantare in cadrul programului Start-up Nation. Am decis sa lucram cu Banca Transilvania, dar mai avem neclaritati. Creditul este garantat in proportie de 80% de FNGCIMM, insa restul de 20% cum se garanteaza? Care sunt costurile creditului punte si in cat timp putem avea banii?

Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNCGIMM) garanteaza 80% din valoarea creditului, iar pentru cei 20% banca nu solicita garantii materiale, insa contractele sunt semnate de detinatorul firmei, ceea ce inseamna ca acesta garanteaza cu proprietatile.
Comisioanele pentru creditul punte Start-up Nation, acordat de Banca Transilvania sunt: dobanda fixa de 3,9 %/an; comision de acordare de 0,75 % din valoarea creditului, perceput la data efectuarii primei trageri din credit; comision de gestiune lunara de 0,08% din valoarea creditului. De asemenea, este posibil sa existe costuri suplimentare generate de cresterea de curs valutar. In ultima perioada euro a avut cresteri seminificative, pe 23 ianuarie a atins maximul istoric fata de moneda nationala.
Din momentul in care ai aflat ca ai creditul aprobat de banca, totul depinde de tine, in cat timp ai gata dosarul de achizitii (cereri de oferta, oferte primite, proces verbal de adjudecare, facturi si contracte). Odata ce ai acest dosar gata, poti solicita tragerea catre banca, iar aceasta se va face in 1-2 zile. Conform facturilor si contractelor, plata se face direct catre furnizori.

Credite recomandate
1 / 1
Informatii banci

Sucursale, bancomate, sediul central, program de lucru, contact:

Toate bancile
Glosar financiar

Afla semnificatia celor mai importanti termeni financiar-bancari::

Toti termenii
Servicii conexe

Alte produse si servicii similare, oferite de reteaua noastra:

Disclaimer

Produsele bancare sunt actualizate de catre banci si sunt verificate in mod regulat de catre personalul nostru specializat. Pentru scurt timp pot aparea diferente intre informatiile prezentate de banci in cadrul site-ului nostru si informatiile prezentate pe site-urile acestora. Daca constatati asemenea diferente sau alte informatii care nu sunt corecte va rugam sa raportati aceasta problema (link catre raporteaza o problema). Pentru calculul ratei lunare, DAE (dobanda anuala efectiva) si a costului total al creditului VreauCredit.ro foloseste fie o metodologie de calcul proprie, fie una dezvoltata impreuna cu banca pentru anumite banci. Din acest motiv pot apare mici diferente in valorile acestor coeficienti fata de calculul pe care il veti obtine in sucursala bancii.
Pentru creditele bancare imobiliare sau ipotecare perioada minima este de 24 luni si maxima de 360 luni. Dae maxim este 20%.
DAE – dobanda anuala efectiva, contine toate costurile asociate creditului. Exemplu: Pentru un credit bancar si o suma imprumutata de 3000 euro pentru o perioada de 3 ani, rata lunara va fi de aproximativ 98 euro, DAE mediu de 10,14%, iar suma totala de restituit va fi de 3463 euro. Creditele bancare de nevoi personale fara garantii sunt oferite pentru perioade intre 2 si 60 luni iar DAE poate varia intre 7% si 36%.