Cum aleg un credit auto?

Intrebare adresata de Alex T.
Raspuns scris de Dl. Popescu pe 17.05.2016

"Am nevoie de putin ajutor. Este vorba de un credit de aproximativ 3500 euro in vederea achizitionarii unei masini si nu prea stiu cum sa il aleg si ce banca."

La alegerea unui credit trebuie sa fii atent la DAE (dobanda anuala efectiva). Aceasta trebuie sa fie cat mai mica. DAE cuprinde dobanda lunara cat si comisoanele importante.
Indicat este sa faci creditul in lei, astfel nu vei avea probleme daca vor fi variatii de curs.
De obicei, creditele auto si creditele de nevoie personale se fac pe o perioada de 5 ani. Poti face si pe o perioada mai mica, dar vei avea o rata lunara mai mare.

Pentru un credit auto de 3500 euro (echivalentul in lei) pe o perioada de 5 ani, cele mai bune dobanzi in luna mai, le ai la:
- CEC Bank - DAE 7.15%, comision analiza dosar 250 lei aplicat la inceput doar daca se aproba dosarul. La acest credit vei avea o rata medie lunara de 67.16 Euro (echivalentul in lei).
- Banca Transilvania - DAE 7.31% , comision de analiza dosar 200 lei (la inceput), si o rata medie lunara de 68.55 euro
- Alpha Bank - DAE 8.09%, comisionul de analiza dosar este de 675 lei (la inceput), rata medie lunara de 67.60 euro

In cazul tau, nefiind un credit foarte mare, poti opta si pentru un credit de nevoi personale. Top 3 banci pentru creditul de nevoi personale in luna mai: Idea Bank, BRD si CEC Bank.
- Idea Bank - DAE 6.87%, fara comision de analiza si acte putine. Rata lunara medie - 68.74 euro

Calculele sunt estimative.

Pentru creditul dorit poti realiza o Aplicatie Online
Aceasta ajunge la banca si in cel mai scurt timp vei fi contactat telefonic de reprezentantii acesteia pentru a-ti face o calculatie.

Aplică pentru Creditul Cetelem. Dobândă de la 8,9% si 0 comisioane.
Credite recomandate
1 / 2
Informatii banci

Sucursale, bancomate, sediul central, program de lucru, contact:

Toate bancile
Glosar financiar

Afla semnificatia celor mai importanti termeni financiar-bancari::

Toti termenii
Servicii conexe

Alte produse si servicii similare, oferite de reteaua noastra:

Disclaimer

Produsele bancare sunt actualizate de catre banci si sunt verificate in mod regulat de catre personalul nostru specializat. Pentru scurt timp pot aparea diferente intre informatiile prezentate de banci in cadrul site-ului nostru si informatiile prezentate pe site-urile acestora. Daca constatati asemenea diferente sau alte informatii care nu sunt corecte va rugam sa raportati aceasta problema (link catre raporteaza o problema). Pentru calculul ratei lunare, DAE (dobanda anuala efectiva) si a costului total al creditului VreauCredit.ro foloseste fie o metodologie de calcul proprie, fie una dezvoltata impreuna cu banca pentru anumite banci. Din acest motiv pot apare mici diferente in valorile acestor coeficienti fata de calculul pe care il veti obtine in sucursala bancii.
Pentru creditele bancare imobiliare sau ipotecare perioada minima este de 24 luni si maxima de 360 luni. Dae maxim este 20%.
DAE – dobanda anuala efectiva, contine toate costurile asociate creditului. Exemplu: Pentru un credit bancar si o suma imprumutata de 3000 euro pentru o perioada de 3 ani, rata lunara va fi de aproximativ 98 euro, DAE mediu de 10,14%, iar suma totala de restituit va fi de 3463 euro. Creditele bancare de nevoi personale fara garantii sunt oferite pentru perioade intre 2 si 60 luni iar DAE poate varia intre 7% si 36%.