Cum aflu daca sunt in CRB?

Intrebare adresata de Manuel
Raspuns scris de Dl. Popescu pe 04.12.2015

"Am avut intarzieri la plata ratei unui credit. Cum aflu daca sunt in CRB?"

Rapoartele despre situatia debitorilor sunt solicitate in general de catre institutiile de creditare, in momentul in care depui o solicitare de credit si bineinteles, in urma unui acord oferit de solicitantul creditului.
Exista si posibilitatea obtinerii unui astfel de raport inainte de a depune o cerere pentru credit, daca depui o cerere insotita de o copie a actului de identitate, pe mail la crb@bnro.ro si situatie@birouldecredit.ro. Acest raport este gratuit, o data pe an, iar daca doresti mai multe interogari pe an, taxa este de 6 RON/interogare.

Este bine de stiut ca poti ajunge in CRB:
- daca ai restante mai mari de 30 de zile;
- daca nivelul datoriilor depaseste limita stabilita de banca;
- fraudulentii in relatia cu banca;
- declarantii cu inadvertente (acte neconforme cu realitatea, furnizate la momentul solicitarii creditului).

Aplică pentru Creditul Cetelem. Dobândă de la 8,9% si 0 comisioane.
Credite recomandate
1 / 2
Informatii banci

Sucursale, bancomate, sediul central, program de lucru, contact:

Toate bancile
Glosar financiar

Afla semnificatia celor mai importanti termeni financiar-bancari::

Toti termenii
Servicii conexe

Alte produse si servicii similare, oferite de reteaua noastra:

Disclaimer

Produsele bancare sunt actualizate de catre banci si sunt verificate in mod regulat de catre personalul nostru specializat. Pentru scurt timp pot aparea diferente intre informatiile prezentate de banci in cadrul site-ului nostru si informatiile prezentate pe site-urile acestora. Daca constatati asemenea diferente sau alte informatii care nu sunt corecte va rugam sa raportati aceasta problema (link catre raporteaza o problema). Pentru calculul ratei lunare, DAE (dobanda anuala efectiva) si a costului total al creditului VreauCredit.ro foloseste fie o metodologie de calcul proprie, fie una dezvoltata impreuna cu banca pentru anumite banci. Din acest motiv pot apare mici diferente in valorile acestor coeficienti fata de calculul pe care il veti obtine in sucursala bancii.
Pentru creditele bancare imobiliare sau ipotecare perioada minima este de 24 luni si maxima de 360 luni. Dae maxim este 20%.
DAE – dobanda anuala efectiva, contine toate costurile asociate creditului. Exemplu: Pentru un credit bancar si o suma imprumutata de 3000 euro pentru o perioada de 3 ani, rata lunara va fi de aproximativ 98 euro, DAE mediu de 10,14%, iar suma totala de restituit va fi de 3463 euro. Creditele bancare de nevoi personale fara garantii sunt oferite pentru perioade intre 2 si 60 luni iar DAE poate varia intre 7% si 36%.