Credit imobiliar cu venituri din PFA

Intrebare adresata de Norbert K.
Raspuns scris de Dl. Popescu pe 28.03.2016

"Eu am urmatoarea problema. Am 22 de ani, si vreau sa imi iau un credit pentru o casa de 60 de mii de euro. Nu am loc de munca, dar am venituri din PFA din 2014. Cum trebuie sa procedez? Am sanse sa primesc acesti bani?"

La contractarea unui credit bancile iau in considerare veniturile certe cu caracter permanent. Veniturile din PFA sunt luate in considerare in proportie de 100% de unele banci, sau in proportie mai mica (75% - 85%) de altele.

Pentru a putea contracta un credit pe PFA este necesara indeplinirea urmatoarelor conditii si acte (acestea pot suferi modificari in functie de banca):

- Vechime de minim 1 an;
- Prezentarea certificatul de inregistrare al PFA;
- B.I./ C.I.;
- Semnarea unui accord de verificare in Centrala Riscurilor Bancare;
- Declaratie 392B semnata si stampilata de catre ANAF;
- Autorizatie si acorduri necesare desfasurarii activitatii;
- Certificat de atestare fiscala din care sa reiasa ca nu ai datorii la stat;
- Contractul/ Contractele de prestari servicii intre PFA si societatea/ societatile la care presteaza serviciile;
- Extrasele de cont de la banca la care PFA are conturile deschise si eventualele chitante(in cazul in care s-a incasat cash);
- Bilantul contabil aferent ultimului an financiar incheiat si balanta de verificare corespunzatoare;
- Ultima declaratie privind plata impozitului pe profit;
- Situatia prognozata a fluxului de lichiditati pentru perioada de creditare;
- Propunerea unor garantii si prezentarea documentelor care atesta dreptul de propietate asupra acestora.

Aplică pentru Creditul Cetelem. Dobândă de la 8,9% si 0 comisioane.
Credite recomandate
1 / 2
Informatii banci

Sucursale, bancomate, sediul central, program de lucru, contact:

Toate bancile
Glosar financiar

Afla semnificatia celor mai importanti termeni financiar-bancari::

Toti termenii
Servicii conexe

Alte produse si servicii similare, oferite de reteaua noastra:

Disclaimer

Produsele bancare sunt actualizate de catre banci si sunt verificate in mod regulat de catre personalul nostru specializat. Pentru scurt timp pot aparea diferente intre informatiile prezentate de banci in cadrul site-ului nostru si informatiile prezentate pe site-urile acestora. Daca constatati asemenea diferente sau alte informatii care nu sunt corecte va rugam sa raportati aceasta problema (link catre raporteaza o problema). Pentru calculul ratei lunare, DAE (dobanda anuala efectiva) si a costului total al creditului VreauCredit.ro foloseste fie o metodologie de calcul proprie, fie una dezvoltata impreuna cu banca pentru anumite banci. Din acest motiv pot apare mici diferente in valorile acestor coeficienti fata de calculul pe care il veti obtine in sucursala bancii.
Pentru creditele bancare imobiliare sau ipotecare perioada minima este de 24 luni si maxima de 360 luni. Dae maxim este 20%.
DAE – dobanda anuala efectiva, contine toate costurile asociate creditului. Exemplu: Pentru un credit bancar si o suma imprumutata de 3000 euro pentru o perioada de 3 ani, rata lunara va fi de aproximativ 98 euro, DAE mediu de 10,14%, iar suma totala de restituit va fi de 3463 euro. Creditele bancare de nevoi personale fara garantii sunt oferite pentru perioade intre 2 si 60 luni iar DAE poate varia intre 7% si 36%.