Credit cu venituri din pensie revizuibila

Intrebare adresata de Norica S
Raspuns scris de Dl. Popescu pe 28.04.2016

"Am venituri de 400 lei din pensie revizuibila pe caz de boala. Mi se poate acorda un credit?"

Bancile iau in considerare veniturile certe. Printre acestea se numara veniturile din salarii, pensii nerevizuibile, rente viagere, drepturi de autor. In cazul pensiei revizuibile sansele de a obtine un credit scad considerabil.
Puteti obtine un credit pe o perioada egala cu intervalul de timp dintre contractarea creditului si urmatoarea revizuire.

La acordarea unui credit, venitul net minim variaza de la banca la banca. De asemenea, gradul de indatorare este un factor decisiv pentru aprobarea unui imprumut. Gradul de indatorare reprezinta procentul din venitul lunar considerat de banca potrivit pentru a fi alocat platii ratelor. Gradul indatorare ce poate fi intre 30% si 60% in functie de banca.
Daca gradul de indatorare este peste cel cerut de banca, aceasta considera ca nu veti putea achita datoria si cererea de credit este respinsa.
Este bine sa stiti ca institutiile financiare nebancare au o politica de creditare mai permisiva, insa au si costuri mai ridicate.

Aplică pentru Creditul Cetelem. Dobândă de la 8,9% si 0 comisioane.
Credite recomandate
1 / 2
Informatii banci

Sucursale, bancomate, sediul central, program de lucru, contact:

Toate bancile
Glosar financiar

Afla semnificatia celor mai importanti termeni financiar-bancari::

Toti termenii
Servicii conexe

Alte produse si servicii similare, oferite de reteaua noastra:

Disclaimer

Produsele bancare sunt actualizate de catre banci si sunt verificate in mod regulat de catre personalul nostru specializat. Pentru scurt timp pot aparea diferente intre informatiile prezentate de banci in cadrul site-ului nostru si informatiile prezentate pe site-urile acestora. Daca constatati asemenea diferente sau alte informatii care nu sunt corecte va rugam sa raportati aceasta problema (link catre raporteaza o problema). Pentru calculul ratei lunare, DAE (dobanda anuala efectiva) si a costului total al creditului VreauCredit.ro foloseste fie o metodologie de calcul proprie, fie una dezvoltata impreuna cu banca pentru anumite banci. Din acest motiv pot apare mici diferente in valorile acestor coeficienti fata de calculul pe care il veti obtine in sucursala bancii.
Pentru creditele bancare imobiliare sau ipotecare perioada minima este de 24 luni si maxima de 360 luni. Dae maxim este 20%.
DAE – dobanda anuala efectiva, contine toate costurile asociate creditului. Exemplu: Pentru un credit bancar si o suma imprumutata de 3000 euro pentru o perioada de 3 ani, rata lunara va fi de aproximativ 98 euro, DAE mediu de 10,14%, iar suma totala de restituit va fi de 3463 euro. Creditele bancare de nevoi personale fara garantii sunt oferite pentru perioade intre 2 si 60 luni iar DAE poate varia intre 7% si 36%.