Credit cu contract de munca pe perioada determinata

Intrebare adresata de Valentina B.
Raspuns scris de Dl. Popescu pe 03.10.2016

"Se poate sa iau un credit de nevoi personale cu un contract de munca pe perioada determinata?"

Bancile prefera veniturile certe. In cazul contractului de munca pe perioada determinata sansele de a obtine un credit scad, dar puteti obtine un credit pe o perioada egala cu intervalul de timp dintre contractarea creditului si terminarea contractului de munca.
Avand in vedere ca in momentul de fata sunt foarte multe contracte incheiate pe perioade determinate, bancile iau in calcul numarul de reinnoiri ale contractului astfel, contractele pe perioade determinate sunt luate in calcul la achizitionarea unui credit de nevoi personale, daca au fost reinnoite cel putin o data.
Conditiile pentru persoanele care doresc un credit, dar au contract de munca pe perioada determinata, pot varia de la banca la banca. De exemplu, la Raiffeisen Bank contractul pe perioada determinata trebuie sa fie pe perioada de minim 1 an. BCR cere vechime neintrerupta in munca de minim 6 luni, pentru un credit la Banca Transilvania trebuie sa ai vechime cel putin 1 an la actualul angajator.
Angajatiilor din domeniul militar, MAE, educatie, sanatate, nu le sunt impus aceste conditii.

Aplică pentru Creditul Cetelem. Dobândă de la 8,9% si 0 comisioane.
Credite recomandate
1 / 2
Informatii banci

Sucursale, bancomate, sediul central, program de lucru, contact:

Toate bancile
Glosar financiar

Afla semnificatia celor mai importanti termeni financiar-bancari::

Toti termenii
Servicii conexe

Alte produse si servicii similare, oferite de reteaua noastra:

Disclaimer

Produsele bancare sunt actualizate de catre banci si sunt verificate in mod regulat de catre personalul nostru specializat. Pentru scurt timp pot aparea diferente intre informatiile prezentate de banci in cadrul site-ului nostru si informatiile prezentate pe site-urile acestora. Daca constatati asemenea diferente sau alte informatii care nu sunt corecte va rugam sa raportati aceasta problema (link catre raporteaza o problema). Pentru calculul ratei lunare, DAE (dobanda anuala efectiva) si a costului total al creditului VreauCredit.ro foloseste fie o metodologie de calcul proprie, fie una dezvoltata impreuna cu banca pentru anumite banci. Din acest motiv pot apare mici diferente in valorile acestor coeficienti fata de calculul pe care il veti obtine in sucursala bancii.
Pentru creditele bancare imobiliare sau ipotecare perioada minima este de 24 luni si maxima de 360 luni. Dae maxim este 20%.
DAE – dobanda anuala efectiva, contine toate costurile asociate creditului. Exemplu: Pentru un credit bancar si o suma imprumutata de 3000 euro pentru o perioada de 3 ani, rata lunara va fi de aproximativ 98 euro, DAE mediu de 10,14%, iar suma totala de restituit va fi de 3463 euro. Creditele bancare de nevoi personale fara garantii sunt oferite pentru perioade intre 2 si 60 luni iar DAE poate varia intre 7% si 36%.