Noutati si promotii

Am lansat aplicatia pentru mobile - VreauATM

Comparatie

Credite selectate pentru comparatie:

Mergi la comparatie

"Care este gradul maxim de indatorare la persoanele fizice? Sotul meu cu tulburare afectiva bipolara a facut un imprumut la SC Ralfi IFN SA (Garanti credite de consum) in valoare de 22458.40 suma imprumutata, 34390.80 suma totala de plata. Rata 573.18 pe luna.
El mai avea doua contracte de credit la Raiffeisen Bank cu rate de 443.56 lei si 504.01 lei. Am anuntat banca, e de acord sa anuleze imprumutul dar cer sa platim comisionul de analiza de 990 lei. Nu inteleg ce analiza au facut, ca normal nu s-ar fi incadrat sa mai faca un imprumut. Pensia lui e de 1387 ron pe luna."

Gradul de indatorare admis de banci difera de la banca la banca (intre 50% si 75%).
Garanti credite de consum (Ralfi IFN SA) este o institutie financiara nebancara. Aceastea au conditii de acordare a creditelor mai blande, la costuri mai ridicate.
Clientii trebuie sa suporte comisionul de analiza a dosarului de credit, chiar daca decid sa dea inapoi sumele primite in termenul de 14 zile, timp in care au dreptul sa se razgandeasca, prevazut de legea 281/2010.
Se interzice perceperea unui comision de analiza dosar in cazul in care creditul nu se acorda.
Cel mai bine este sa cititi cu atentie cererea de credit pe care a semnat-o initial. Acolo trebuie sa fie facute toate precizarile cu privire la comisionul de analiza.
In situatia dumneavoastra puteti incerca si varianta in care duceti bancii un act medical unde este diagnosticat cu aceasta boala, cerandu-i sa va scuteasca de acest comision.

Update: Incepand cu ianuarie 2019, gradul de indatorare este de 40% pentru creditele in lei.

Alti au vizionat si

Credite recomandate

Calculator credite

Poti calcula venitul necesar, creditul maxim sau rata lunara ca sa descoperi unde te incadrezi.

Calculeaza

Aplica online

Alatura-te celor peste 100.000 de utilizatori care au aplicat deja. E gratuit, simplu si rapid!

Aplica