Pot lua un credit daca sunt in concediu fara plata?

Intrebare adresata de Maria V.
Raspuns scris de Dl. Popescu pe 15.03.2017

"Pot lua un credit daca sunt in concediu fara plata?"

La acordarea unui credit bancile tin cont de mai multe aspecte, printre care vechimea totala in munca si vechimea la ultimul angajator.

Vechimea totala in munca solicitata de majoritatea bancilor este de minim 1 an, iar vechimea la ultimul angajator de minim 3 lui. Aceste conditii pot varia de la banca la banca. De asemenea, tot in functie de institutia financiara careia va adresati, aceasta poate solicita ca vechimea in munca sa fie fara intreruperi, sau poate sa nu tina cont de acest lucru.
Exsita institutii financiare care vor verifica si cauzele pentru care sunteti in concediu fara plata dar si perioada pentru care aveti concediu fara plata si in functie de acestea, va este sau nu acordat creditul.
In cazul in care concediul fara plata este pentru studii, nu se considera ca fiind intrerupere a vechimii, iar sansele de a se acorda un credit cresc.

Aplică pentru Creditul Cetelem. Dobândă de la 8,9% si 0 comisioane.
Credite recomandate
1 / 2
Informatii banci

Sucursale, bancomate, sediul central, program de lucru, contact:

Toate bancile
Glosar financiar

Afla semnificatia celor mai importanti termeni financiar-bancari::

Toti termenii
Servicii conexe

Alte produse si servicii similare, oferite de reteaua noastra:

Disclaimer

Produsele bancare sunt actualizate de catre banci si sunt verificate in mod regulat de catre personalul nostru specializat. Pentru scurt timp pot aparea diferente intre informatiile prezentate de banci in cadrul site-ului nostru si informatiile prezentate pe site-urile acestora. Daca constatati asemenea diferente sau alte informatii care nu sunt corecte va rugam sa raportati aceasta problema (link catre raporteaza o problema). Pentru calculul ratei lunare, DAE (dobanda anuala efectiva) si a costului total al creditului VreauCredit.ro foloseste fie o metodologie de calcul proprie, fie una dezvoltata impreuna cu banca pentru anumite banci. Din acest motiv pot apare mici diferente in valorile acestor coeficienti fata de calculul pe care il veti obtine in sucursala bancii.
Pentru creditele bancare imobiliare sau ipotecare perioada minima este de 24 luni si maxima de 360 luni. Dae maxim este 20%.
DAE – dobanda anuala efectiva, contine toate costurile asociate creditului. Exemplu: Pentru un credit bancar si o suma imprumutata de 3000 euro pentru o perioada de 3 ani, rata lunara va fi de aproximativ 98 euro, DAE mediu de 10,14%, iar suma totala de restituit va fi de 3463 euro. Creditele bancare de nevoi personale fara garantii sunt oferite pentru perioade intre 2 si 60 luni iar DAE poate varia intre 7% si 36%.