Ce riscuri acopera o asigurare de calatorie?

Intrebare adresata de Ana
Raspuns scris de Dl. Popescu pe 14.12.2015

"Ce riscuri sunt acoperite de asigurarea medicala de calatorie?"

Asigurarea de calatorie este o asigurare facultativa ce ofera protectie pentru orice calatorie in strainatate.

Asigurarea de calatorie se incheie inainte ca asiguratul sa paraseasca tara si acopera, contra unei prime unice de asigurare, cheltuielile medicale sau de repatriere ca urmare a accidentarii sau imbolnavirii asiguratului pe perioada deplasarii in strainatate.
Riscurile acoperite in general de asigurarea de calatorie se refera la cheltuieli legate de tratamentul ambulatoriu, spitalizarea intr-o institutie agreata de asigurator, interventiile chirurgicale in caz de urgenta, cheltuielile de transport, tratamentul stomatologic de urgenta, transportul efectuat de serviciile de ambulanta, medicamentele si materialele sanitare prescrise de doctor, repatriere.

Fiecare asigurator modeleaza aceste polite incercand sa le faca atractive pentru clienti si creste specificitatea acestora incluzand despagubiri pentru anumite sporturi sau sume maxime pentru anumite situatii: pierderea/deteriorarea/furtul bagajelor, costuri suplimentare mijloc de transport, raspunderea civila privata, pierderea/inlocuirea documentelor, riscul de anulare a calatoriei, bilete de calatorie anulate datorita companiei aeriene.

Aplică pentru Creditul Cetelem. Dobândă de la 8,9% si 0 comisioane.
Credite recomandate
1 / 2
Informatii banci

Sucursale, bancomate, sediul central, program de lucru, contact:

Toate bancile
Glosar financiar

Afla semnificatia celor mai importanti termeni financiar-bancari::

Toti termenii
Servicii conexe

Alte produse si servicii similare, oferite de reteaua noastra:

Disclaimer

Produsele bancare sunt actualizate de catre banci si sunt verificate in mod regulat de catre personalul nostru specializat. Pentru scurt timp pot aparea diferente intre informatiile prezentate de banci in cadrul site-ului nostru si informatiile prezentate pe site-urile acestora. Daca constatati asemenea diferente sau alte informatii care nu sunt corecte va rugam sa raportati aceasta problema (link catre raporteaza o problema). Pentru calculul ratei lunare, DAE (dobanda anuala efectiva) si a costului total al creditului VreauCredit.ro foloseste fie o metodologie de calcul proprie, fie una dezvoltata impreuna cu banca pentru anumite banci. Din acest motiv pot apare mici diferente in valorile acestor coeficienti fata de calculul pe care il veti obtine in sucursala bancii.
Pentru creditele bancare imobiliare sau ipotecare perioada minima este de 24 luni si maxima de 360 luni. Dae maxim este 20%.
DAE – dobanda anuala efectiva, contine toate costurile asociate creditului. Exemplu: Pentru un credit bancar si o suma imprumutata de 3000 euro pentru o perioada de 3 ani, rata lunara va fi de aproximativ 98 euro, DAE mediu de 10,14%, iar suma totala de restituit va fi de 3463 euro. Creditele bancare de nevoi personale fara garantii sunt oferite pentru perioade intre 2 si 60 luni iar DAE poate varia intre 7% si 36%.