Ce conditii trebuie sa indeplinesc pentru creditul de nevoi personale cu ipoteca?

Intrebare adresata de George M.
Raspuns scris de Dl. Popescu pe 09.12.2015

"As dori un credit de nevoi personale cu ipoteca. Ce conditii trebuie sa indeplinesc?"

Conditiile de creditare pentru un credit de nevoi personale cu ipoteca difera de la banca la banca. In primul rand, pentru un credit cu ipoteca ai nevoie de ipoteca imobiliara asupra bunurilor imobile si dupa caz si de asigurarea acestora.


Majoritatea bancilor cer ca varsta minima a solicitantului sa fie peste 18 ani sau in unele cazuri 21 de ani, iar varsta maxima difera si ea de la banca la banca, intre 65 - 70 de ani la sfarsitul perioadei de creditare.

Pentru obtinerea unui credit este nevoie sa poti face dovada veniturilor, si sa ai vechime in campul muncii de cel putin 1 an si vechime la ultimul angajator de cel putin 3 luni. La calculul venitului net se pot lua in considerare toate veniturile certe, cu caracter de permanenta pe toata perioada de creditare ale tale sau ale familiei.

Bancile iau considerare in proportie de 100% veniturile obtinute din salarii, pensii, rente viagere, drepturi de autor, contracte de PFA, si in proportii mai mici veniturile obtinute din indemnizatii, chirii, diurne, strainatate. Se accepta un grad de indatorare de pana la 65% insa si acest lucru difera de la banca ala banca.


De asemenea, este bine sa stii ca majoritatea bancilor vor tine cont de istoricul tau de client. Daca ai restante la alte credite si esti inregistrat in Biroul de credite sau CRB, atunci sansele de a obtine un credit scad.

Credite recomandate
1 / 1
Informatii banci

Sucursale, bancomate, sediul central, program de lucru, contact:

Toate bancile
Glosar financiar

Afla semnificatia celor mai importanti termeni financiar-bancari::

Toti termenii
Servicii conexe

Alte produse si servicii similare, oferite de reteaua noastra:

Disclaimer

Produsele bancare sunt actualizate de catre banci si sunt verificate in mod regulat de catre personalul nostru specializat. Pentru scurt timp pot aparea diferente intre informatiile prezentate de banci in cadrul site-ului nostru si informatiile prezentate pe site-urile acestora. Daca constatati asemenea diferente sau alte informatii care nu sunt corecte va rugam sa raportati aceasta problema (link catre raporteaza o problema). Pentru calculul ratei lunare, DAE (dobanda anuala efectiva) si a costului total al creditului VreauCredit.ro foloseste fie o metodologie de calcul proprie, fie una dezvoltata impreuna cu banca pentru anumite banci. Din acest motiv pot apare mici diferente in valorile acestor coeficienti fata de calculul pe care il veti obtine in sucursala bancii.
Pentru creditele bancare imobiliare sau ipotecare perioada minima este de 24 luni si maxima de 360 luni. Dae maxim este 20%.
DAE – dobanda anuala efectiva, contine toate costurile asociate creditului. Exemplu: Pentru un credit bancar si o suma imprumutata de 3000 euro pentru o perioada de 3 ani, rata lunara va fi de aproximativ 98 euro, DAE mediu de 10,14%, iar suma totala de restituit va fi de 3463 euro. Creditele bancare de nevoi personale fara garantii sunt oferite pentru perioade intre 2 si 60 luni iar DAE poate varia intre 7% si 36%.