Ce banci accepta un grad mare de indatorare

Intrebare adresata de Tatiana G.
Raspuns scris de Dl. Popescu pe 12.07.2017

"Doresc sa stiu ce banca din Romania permite cel mai mare grad de indatorare"

Gradul de indatorare impus de banca poate fi diferit in functie de creditul pe care doriti sa il luati, daca este sau nu cu garantie, in functie de suma dorita sau in functie de veniturile obtinute.
Gradul total de indatorare se determina ca pondere a obligatiilor totale de plata decurgand din credite sau alte finantari rambursabile in veniturile eligibile din care s-au dedus cheltuielile de subzistenta si obligatiile de plata.
70% este cel mai mare grad de indatorare acceptat. Printre bancile care accepta un grad mare de indatorare se numera BRD, Banca Transilvania, OTP Bank, Garanti Bank, Raiffeisen Bank.
Unele dintre bancile care accepta un grad de indatorare de 70%, scad o anumita suma pentru fiecare membru, sau pentru a accepta acest grad de indatorare solicita venituri de peste 2000 euro/luna
Printre bancile care accepta un grad de indatorare de 65% se numera Alpha Bank, BCR, Banca Transilvania, CEC Bank, Credit Europe.

Update: Incepand cu 1 ianuarie 2019 gradul de indatorare este 40% din venit pentru creditele in lei, iar pentru creditele in valuta 20%. Pentru cererile de credit depuse pana atunci, se aplica regulile anterioare.

Aplică pentru Creditul Cetelem. Dobândă de la 8,9% si 0 comisioane.
Credite recomandate
1 / 2
Informatii banci

Sucursale, bancomate, sediul central, program de lucru, contact:

Toate bancile
Glosar financiar

Afla semnificatia celor mai importanti termeni financiar-bancari::

Toti termenii
Servicii conexe

Alte produse si servicii similare, oferite de reteaua noastra:

Disclaimer

Produsele bancare sunt actualizate de catre banci si sunt verificate in mod regulat de catre personalul nostru specializat. Pentru scurt timp pot aparea diferente intre informatiile prezentate de banci in cadrul site-ului nostru si informatiile prezentate pe site-urile acestora. Daca constatati asemenea diferente sau alte informatii care nu sunt corecte va rugam sa raportati aceasta problema (link catre raporteaza o problema). Pentru calculul ratei lunare, DAE (dobanda anuala efectiva) si a costului total al creditului VreauCredit.ro foloseste fie o metodologie de calcul proprie, fie una dezvoltata impreuna cu banca pentru anumite banci. Din acest motiv pot apare mici diferente in valorile acestor coeficienti fata de calculul pe care il veti obtine in sucursala bancii.
Pentru creditele bancare imobiliare sau ipotecare perioada minima este de 24 luni si maxima de 360 luni. Dae maxim este 20%.
DAE – dobanda anuala efectiva, contine toate costurile asociate creditului. Exemplu: Pentru un credit bancar si o suma imprumutata de 3000 euro pentru o perioada de 3 ani, rata lunara va fi de aproximativ 98 euro, DAE mediu de 10,14%, iar suma totala de restituit va fi de 3463 euro. Creditele bancare de nevoi personale fara garantii sunt oferite pentru perioade intre 2 si 60 luni iar DAE poate varia intre 7% si 36%.