Card de cumparaturi neachitat. Cum pot face un credit?

Intrebare adresata de Kamy
Raspuns scris de Dl. Popescu pe 21.12.2015

"Am un card de cumparaturi din 2007, nu l-am achitat si sunt in biroul de credit. Ce pot face sa fac un imprumut, sa il achit?"

Daca sunteti inregistrata cu restante in Biroul de Credit sansele de a contracta un credit, fie ca este credit de nevoi personale sau credit ipotecar, sunt scazute.


Bancile raporteaza la Biroul de Credit atat informatii de natura negativa cat si de natura pozitiva referitoare la persoanele fizice care au contractat credite si au intarzieri la plata ratelor scadente mai mari de 30 de zile calendaristice.

Informatiile despre debitori sunt pastrate in baza de date a Biroului de Credit pana la 4 ani, insa datele despre restante sunt actualizate in permanenta. In consecinta, daca restanta nu este achitata, calitatea de restantier este actualizata de institutia de credit in fiecare luna, prelungind astfel mentinerea clientului la Biroul de Credit.


Daca doriti pe viitor sa accesati un credit este necesar ca restantele sa fie platite. Dupa achitarea acestora, informatiile vor mai fi pastrate in Biroul de Credit 4 ani, putand fi accesate si de alte banci si IFN-uri. Dupa 4 ani, informatiile se sterg automat si atunci sansele de a contracta un credit cresc.

Aplică pentru Creditul Cetelem. Dobândă de la 8,9% si 0 comisioane.
Credite recomandate
1 / 2
Informatii banci

Sucursale, bancomate, sediul central, program de lucru, contact:

Toate bancile
Glosar financiar

Afla semnificatia celor mai importanti termeni financiar-bancari::

Toti termenii
Servicii conexe

Alte produse si servicii similare, oferite de reteaua noastra:

Disclaimer

Produsele bancare sunt actualizate de catre banci si sunt verificate in mod regulat de catre personalul nostru specializat. Pentru scurt timp pot aparea diferente intre informatiile prezentate de banci in cadrul site-ului nostru si informatiile prezentate pe site-urile acestora. Daca constatati asemenea diferente sau alte informatii care nu sunt corecte va rugam sa raportati aceasta problema (link catre raporteaza o problema). Pentru calculul ratei lunare, DAE (dobanda anuala efectiva) si a costului total al creditului VreauCredit.ro foloseste fie o metodologie de calcul proprie, fie una dezvoltata impreuna cu banca pentru anumite banci. Din acest motiv pot apare mici diferente in valorile acestor coeficienti fata de calculul pe care il veti obtine in sucursala bancii.
Pentru creditele bancare imobiliare sau ipotecare perioada minima este de 24 luni si maxima de 360 luni. Dae maxim este 20%.
DAE – dobanda anuala efectiva, contine toate costurile asociate creditului. Exemplu: Pentru un credit bancar si o suma imprumutata de 3000 euro pentru o perioada de 3 ani, rata lunara va fi de aproximativ 98 euro, DAE mediu de 10,14%, iar suma totala de restituit va fi de 3463 euro. Creditele bancare de nevoi personale fara garantii sunt oferite pentru perioade intre 2 si 60 luni iar DAE poate varia intre 7% si 36%.