Comparatie

Credite selectate pentru comparatie:

Mergi la comparatie

"Am un credit in franci elvetieni la Banca Romaneasca. Ce ar trebui sa fac, sa cer o recalculare a creditului pentru a micsora perioada sau rata, sau sa renunt la apartament prin aplicarea legii darii in plata?

In cazul unui credit in franci elvetieni, cel mai bine este sa discutati cu reprezentantii bancii si sa solicitati o recalculare a creditului.

De altfel, legea conversiei creditelor in franci elvetieni asteapta votul final. Prin aceasta lege bancile sunt obligate sa converteasca in lei (la cursul isotric) creditele luate in franci elvetieni de persoane fizice.


Darea in plata este o procedura ceva mai complicata. Persoanele cu
credit ipotecar vor putea sa-l stinga prin cedarea imobilului ipotecat.Conditiile pentru darea in plata sunt:


- cuantumul sumei imprumutate (la momentul acordarii) sa fie de maximum 250.000 de euro (echivalent in lei la cursul de schimb al BNR).

- creditul sa fi fost contractat de consumator pentru achizitionarea, construirea, extinderea, modernizarea, amenajarea, reabilitarea unei locuinte sau, indiferent de scopul pentru care a fost contractat, este garantat cu cel putin un imobil cu destinatia de locuinta;

- consumatorul sa nu fi fost condamnat printr-o hotarare definitiva pentru infractiuni in legatura cu creditul pentru care se solicita darea in plata.

Daca obligatiile din contractul de credit sunt garantate cu doua sau mai multe bunuri, debitorul va trebui sa cedeze toate bunurile ipotecate.

Pentru a stinge creditul ipotecar, consumatorul va trebui sa transmita creditorului o notificare prin avocat de preferat, pentru a putea si verifica indeplinirea celorlalte conditii - prin care sa informeze asupra deciziei de a transmite dreptul de proprietate asupra imobilului ipotecat.

Alti au vizionat si

Credite recomandate

Calculator credite

Poti calcula venitul necesar, creditul maxim sau rata lunara ca sa descoperi unde te incadrezi.

Calculeaza

Aplica online

Alatura-te celor peste 100.000 de utilizatori care au aplicat deja. E gratuit, simplu si rapid!

Aplica