Am nevoie de o suma de bani sa imi deschid o afacere, cum pot obtine un credit?

Intrebare adresata de Alexandru T.
Raspuns scris de Dl. Popescu pe 17.08.2016

"Eu am 19 ani, sunt student si am nevoie de o suma de bani sa imi deschid o afacere. Cum as putea cere eu bancii suma de 120.000 de euro?"

Finantarea pentru o firma la inceput de drum se poate obtine cu ajutorul unui credit sau cu ajutorul fondurilor guvernamentale sau europene.

Pentru a obtine un credit de investitii, trebuie sa infiintati o firma, iar mai apoi aceasta sa indeplineasca conditiile bancii pentru a obtine un imprumut. Conditie primordiala, dar care difera de la banca la banca, este vechimea firmei. La Banca Transilvania firma trebuie sa functioneaze de cel putin 18 luni, la Raiffeisen trebuie sa ai cel putin 12 luni activitate.

De asemenea, exista o categorie de ajutoare de stat adresate si antreprenorilor debutanti, care infiinteaza pentru prima data o societate cu raspundere limitata si care nu au mai beneficiat de finantari in cadrul unor programe guvernamentale.

Firmele mici si mijlocii si startup-urile pot sa obtina fonduri europene nerambursabile pentru finantarea unor idei inovatoare prin diferite programe de finantare oferite de Uniune. Pentru a obtine astfel de finantari, firmele trebuie sa indeplineasca anumite conditii.

Aplică pentru Creditul Cetelem. Dobândă de la 8,9% si 0 comisioane.
Credite recomandate
1 / 2
Informatii banci

Sucursale, bancomate, sediul central, program de lucru, contact:

Toate bancile
Glosar financiar

Afla semnificatia celor mai importanti termeni financiar-bancari::

Toti termenii
Servicii conexe

Alte produse si servicii similare, oferite de reteaua noastra:

Disclaimer

Produsele bancare sunt actualizate de catre banci si sunt verificate in mod regulat de catre personalul nostru specializat. Pentru scurt timp pot aparea diferente intre informatiile prezentate de banci in cadrul site-ului nostru si informatiile prezentate pe site-urile acestora. Daca constatati asemenea diferente sau alte informatii care nu sunt corecte va rugam sa raportati aceasta problema (link catre raporteaza o problema). Pentru calculul ratei lunare, DAE (dobanda anuala efectiva) si a costului total al creditului VreauCredit.ro foloseste fie o metodologie de calcul proprie, fie una dezvoltata impreuna cu banca pentru anumite banci. Din acest motiv pot apare mici diferente in valorile acestor coeficienti fata de calculul pe care il veti obtine in sucursala bancii.
Pentru creditele bancare imobiliare sau ipotecare perioada minima este de 24 luni si maxima de 360 luni. Dae maxim este 20%.
DAE – dobanda anuala efectiva, contine toate costurile asociate creditului. Exemplu: Pentru un credit bancar si o suma imprumutata de 3000 euro pentru o perioada de 3 ani, rata lunara va fi de aproximativ 98 euro, DAE mediu de 10,14%, iar suma totala de restituit va fi de 3463 euro. Creditele bancare de nevoi personale fara garantii sunt oferite pentru perioade intre 2 si 60 luni iar DAE poate varia intre 7% si 36%.