Am mai multe credite de la IFN-uri, de ce nu pot sa le refinantez?

Intrebare adresata de Maria C.
Raspuns scris de Dl. Popescu pe 22.02.2016

"Sunt angajat cu contract de munca pe perioada nedeterminata cu o vechime de 5 luni.
Am mai multe credite de la IFN .
As dori sa fac un credit de refinantare a acestor credite si nu reusesc nicaieri.
Nu am restante si nu figurez in baza de date, ratele le platesc saptamanal si lunar.
Mi se spune ca gradul de indatorare e mai mare decat venitul si nu ma incadrez. De ce nu se poate?"

Pentru a vi se acorda un credit de refinantare trebuie sa indepliniti conditiile bancilor. Acestea accepta un grad de indatorare ce poate fi intre 30% si 60% in functie de banca. Gradul de indatorare reprezinta procentul din venitul lunar considerat de banca potrivit pentru a fi alocat platii ratelor. Daca gradul de indatorare este peste cel cerut de banca, aceasta considera ca nu veti putea achita datoria si cererea de credit este respinsa.

INF-urile au conditii de creditare mai flexibile si diferite de ale bancilor dar si la costuri mai ridicate. Singura solutie este sa discutati cu IFN-ul si sa gasiti impreuna o solutie de refinantare a creditelor existente.

Aplică pentru Creditul Cetelem. Dobândă de la 8,9% si 0 comisioane.
Credite recomandate
1 / 2
Informatii banci

Sucursale, bancomate, sediul central, program de lucru, contact:

Toate bancile
Glosar financiar

Afla semnificatia celor mai importanti termeni financiar-bancari::

Toti termenii
Servicii conexe

Alte produse si servicii similare, oferite de reteaua noastra:

Disclaimer

Produsele bancare sunt actualizate de catre banci si sunt verificate in mod regulat de catre personalul nostru specializat. Pentru scurt timp pot aparea diferente intre informatiile prezentate de banci in cadrul site-ului nostru si informatiile prezentate pe site-urile acestora. Daca constatati asemenea diferente sau alte informatii care nu sunt corecte va rugam sa raportati aceasta problema (link catre raporteaza o problema). Pentru calculul ratei lunare, DAE (dobanda anuala efectiva) si a costului total al creditului VreauCredit.ro foloseste fie o metodologie de calcul proprie, fie una dezvoltata impreuna cu banca pentru anumite banci. Din acest motiv pot apare mici diferente in valorile acestor coeficienti fata de calculul pe care il veti obtine in sucursala bancii.
Pentru creditele bancare imobiliare sau ipotecare perioada minima este de 24 luni si maxima de 360 luni. Dae maxim este 20%.
DAE – dobanda anuala efectiva, contine toate costurile asociate creditului. Exemplu: Pentru un credit bancar si o suma imprumutata de 3000 euro pentru o perioada de 3 ani, rata lunara va fi de aproximativ 98 euro, DAE mediu de 10,14%, iar suma totala de restituit va fi de 3463 euro. Creditele bancare de nevoi personale fara garantii sunt oferite pentru perioade intre 2 si 60 luni iar DAE poate varia intre 7% si 36%.