Am 70 de ani, pot lua un credit?

Intrebare adresata de Suzana D.
Raspuns scris de Dl. Popescu pe 24.07.2017

"Am 70 de ani, pot lua un credit?"

Pentru a obtine un credit, fie ca este acordat de banca sau de o Institutie Financiara Nebancara (IFN), trebuie sa indeplinesti cateva conditii. Acestea au legatura cu varsta, veniturile, Biroul de Credit, vechimea in munca, gradul de indatorare si actele datorate, chiar daca este vorba despre un credit de nevoi personale sau un credit ipotecar. 


Varsta maxima de creditare difera in functie de banca. Aceasta este intre 65 si 70 de ani la sfarsitul perioadei de creditare, in functie de banca, astfel nu va incadrati pentru a obtine un credit.


Institutiile financiare nebancare au conditii de creditare mai permisive, insa trebuie sa stiti ca acestea au dobanzi mai ridicate.


De asemenea, conditii importante pentru obtinerea unui credit sunt cele legate de venituri si Biroul de Credit. Sa nu fii inregistrat in Biroul de Credit cu restante sau incidente bancare este o conditie definitorie.

Aplică pentru Creditul Cetelem. Dobândă de la 8,9% si 0 comisioane.
Credite recomandate
1 / 2
Informatii banci

Sucursale, bancomate, sediul central, program de lucru, contact:

Toate bancile
Glosar financiar

Afla semnificatia celor mai importanti termeni financiar-bancari::

Toti termenii
Servicii conexe

Alte produse si servicii similare, oferite de reteaua noastra:

Disclaimer

Produsele bancare sunt actualizate de catre banci si sunt verificate in mod regulat de catre personalul nostru specializat. Pentru scurt timp pot aparea diferente intre informatiile prezentate de banci in cadrul site-ului nostru si informatiile prezentate pe site-urile acestora. Daca constatati asemenea diferente sau alte informatii care nu sunt corecte va rugam sa raportati aceasta problema (link catre raporteaza o problema). Pentru calculul ratei lunare, DAE (dobanda anuala efectiva) si a costului total al creditului VreauCredit.ro foloseste fie o metodologie de calcul proprie, fie una dezvoltata impreuna cu banca pentru anumite banci. Din acest motiv pot apare mici diferente in valorile acestor coeficienti fata de calculul pe care il veti obtine in sucursala bancii.
Pentru creditele bancare imobiliare sau ipotecare perioada minima este de 24 luni si maxima de 360 luni. Dae maxim este 20%.
DAE – dobanda anuala efectiva, contine toate costurile asociate creditului. Exemplu: Pentru un credit bancar si o suma imprumutata de 3000 euro pentru o perioada de 3 ani, rata lunara va fi de aproximativ 98 euro, DAE mediu de 10,14%, iar suma totala de restituit va fi de 3463 euro. Creditele bancare de nevoi personale fara garantii sunt oferite pentru perioade intre 2 si 60 luni iar DAE poate varia intre 7% si 36%.