Comparatie

Credite selectate pentru comparatie:

Mergi la comparatie

4.000 de credite Prima Casa acordate in doar o luna si jumatate

De la demararea programului Prima Casa (15 februarie), pana la aceasta data au fost acordate in jur de 4000 de credite, ceea ce inseamna ca a fost epuizat 5% din plafonul pe 2018 in doar o luna si jumatate.
03.04.2018
"In cadrul Programului Prima Casa 2018, pana la aceasta data au fost acordate un numar de circa 2.900 de garantii si promisiuni de garantare, iar un numar de aproximativ 1.000 de solicitari de garantii sau promisiuni de garantare se afla in diverse stadii ale procesului de analiza", spun reprezentantii Fondului de Garantare a Creditelor pentru IMM.
De asemenea, directorul general al Fondului National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), Alexandru Petrescu, declara ca in 2018 se primesc cam 60-70 de dosare Prima Casa pe zi.

Timpul de prelucrare a unui dosar este in medie de 5 zile. Procesul a fost imbunatatit, in comparatie cu cel de anul trecut, cand pentru prelucrarea unui dosar era nevoie de 21 de zile.

15 banci acorda credite Prima Casa in 2018: Bancpost, BCR, BRD, Piraeus Bank, Raifeissen Bank, Banca Romaneasca, Banca Transilvania, Unicredit Bank CEC Bank, Credit Agricole Bank România, Garanti Bank, ING Bank, Leumi Bank Romania, Marfin Bank, OTP Bank Romani.
Anul acesta au fost acordate garantii de doua miliarde de lei. Programul Prima Casa va continua si in anii viitori, pana in 2021, insa fondurile alocate vor fi din ce in ce mai mici.

sursa info: Economica.net