Vreau sa fac un credit dar sunt in baza de date

Intrebare adresata de Rosu M.
Raspuns scris de Dl. Popescu pe 01.03.2016

"Vreau sa fac un credit dar sunt in baza de date. Nu ma vrea nimeni. Cum procedez sa iau un credit?"

Daca sunteti inregistrata cu restante in Biroul de Credit sansele de a contracta un credit sunt scazute.
Informatiile despre debitori sunt pastrate in baza de date a Biroului de Credit pana la 4 ani din momentul achitarii datoriei. In aceasta perioada sansele de a contracta un credit sunt reduse. Insa trebuie sa stii ca nu Centrala Riscurilor Bancare si nici Biroul de Credit nu decid asupra posibilitatii obtinerii unui credit ci bancile. Acesteia iau in calcul vechimea restantei, suma restantei, frecventa si motivatia clientului. Analizand acceste lucruri banca va poate acorda, sau nu un credit.

Pentru a contracta un credit puteti apela si la institutiile financiare nebancare (IFN). Acestea au conditii de creditare mai permisive, insa costurile creditelor sunt mai ridicate.

Aplică pentru Creditul Cetelem. Dobândă de la 8,9% si 0 comisioane.
Credite recomandate
1 / 2
Informatii banci

Sucursale, bancomate, sediul central, program de lucru, contact:

Toate bancile
Glosar financiar

Afla semnificatia celor mai importanti termeni financiar-bancari::

Toti termenii
Servicii conexe

Alte produse si servicii similare, oferite de reteaua noastra:

Disclaimer

Produsele bancare sunt actualizate de catre banci si sunt verificate in mod regulat de catre personalul nostru specializat. Pentru scurt timp pot aparea diferente intre informatiile prezentate de banci in cadrul site-ului nostru si informatiile prezentate pe site-urile acestora. Daca constatati asemenea diferente sau alte informatii care nu sunt corecte va rugam sa raportati aceasta problema (link catre raporteaza o problema). Pentru calculul ratei lunare, DAE (dobanda anuala efectiva) si a costului total al creditului VreauCredit.ro foloseste fie o metodologie de calcul proprie, fie una dezvoltata impreuna cu banca pentru anumite banci. Din acest motiv pot apare mici diferente in valorile acestor coeficienti fata de calculul pe care il veti obtine in sucursala bancii.
Pentru creditele bancare imobiliare sau ipotecare perioada minima este de 24 luni si maxima de 360 luni. Dae maxim este 20%.
DAE – dobanda anuala efectiva, contine toate costurile asociate creditului. Exemplu: Pentru un credit bancar si o suma imprumutata de 3000 euro pentru o perioada de 3 ani, rata lunara va fi de aproximativ 98 euro, DAE mediu de 10,14%, iar suma totala de restituit va fi de 3463 euro. Creditele bancare de nevoi personale fara garantii sunt oferite pentru perioade intre 2 si 60 luni iar DAE poate varia intre 7% si 36%.